Akadeemia alustas kultuurikolmapäevadega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuurikolmapäevad on kord kuus kolmapäeviti Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia mustas saalis korraldatavad avatud õhtud, millel esitlevad oma värskeid töid peamiselt akadeemia tantsukunsti, aga ka muusika- ja teatrikunsti tudengid.

Selle õppeaasta esimesel kultuurikolmapäeval tulid esitamisele tantsukunsti neljanda aasta üliõpilase Andrei Nakonetšnõi töö «Ühenduse käekiri», teise aasta üliõpilase Henri Hütti «Puudri motiivil — sinine» ning neljanda aasta üliõpilase Silver Elvesti «Värnik».

Korraldajate hinnangul läks üritus igati korda ning publikut jagus vaatamata vähesele reklaamile.

«Kuigi need õhtud on mõeldud eelkõige kooli enda inimestele, ootame sinna ka linnarahvast,» ütles peakorraldaja Raido Mägi.

Tantsukunsti õppetooli õppejuhi Anu Johani sõnul on kultuurikolmapäevade eesmärk anda tudengitele võimalus näidata oma tantsulisi etteasteid. «Tutvustame ka tudengite lõputöid,» rääkis ta. «Möödunud aasta praktika näitab, et esineda soovijaid on väga palju.»

Aeg-ajalt võib üritustel näha külalisesinejaid.

Pärast etendusi on jämm, millele oodatakse kõiki, ka neid, kel pole tantsimisega tõsisemat kokkupuudet olnud. Piisab sellest, kui käed ja jalad liiguvad ning on soov avastada uusi tundeid.

Järgmine kultuurikolmapäev» on kavas 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles