Karksi triatlon üllatas osalejate rohkusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Mulgimaa Elu Edendamise Keskuse eestvedamisel peetud Karksi noortetriatlonil oli üle ootuste palju osavõtjaid: oma võimed pani proovile 58 triatleeti.

Head sportlikku eeskuju andsid harrastajate klassis võistelnud Karksi vallavanem Arvo Maling ja veel mitu sporti väärtustavat Karksi valla ja Mulgimaa elanikku, kokku 16 julget.

Viljandimaad esindas kuus osalejat. See on üsna märkimisväärne arv uusi üritajaid, sest Eestis triatloniga tõsiselt tegelevate inimeste hulk jääb paarisaja sportlase ja harrastaja ringi.

Laste arvestuses (100 m ujumist, 4,6 km jalgrattasõitu ja 1,5 km jooksu) pälvis ajaga 18.09,2 võidu Rasmus Sutt Pärnumaa Jõulu suusaklubist. Teisena lõpetas Kerti Kesküla klubist Raudmees ja kolmandana ületas finišijoone 12-aastane Kristjan Johanson Viljandi Rattaklubist.

Harrastajate ja noorte klassis (250 m ujumist, 10 km jalgrattasõitu ja 2 km jooksu) sai ajaga 30.51,9 parima tulemuse Vegard Kruusla klubist Raudmees. Teisena lõpetas Denis Kolk Tartu ujumisklubist ja kolmandana Ats Vaaks Viljandist.

Põhi- ehk sprindidistantsi (750 m ujumist, 20 km jalgrattasõitu ja 5,3 km jooksu) võit läks ajaga 1:02.00,2 Urmas Utarile Tabasalu Triatloniklubist. Teisena lõpetas tema klubikaaslane Robert Pallas, kes pälvis ka Mulgi triatlonide sarja üldvõitja tiitli ning oli seekord ühtlasi parim juunioride klassis. Kolmas koht põhidistantsil läks Rasmus Ligile Tallinna klubist 21.CC.

Kolmest stardist viimane eeldas juba tõsist enese proovilepanekut, sest üksteise järel kolm ala läbida ei ole just kergete killast ettevõtmine. Ka Karksi vallast leidus neli vaprat ning kolm neist tegid põhidistantsi võidukalt lõpuni.

Lastest oli Karksi valla parim poiss Magnus Kase, kes üldarvestuses lõpetas kaheksandana, kuid oma võistlusklassis saavutas ajaga 22.42,5 tubli kolmanda koha. Teise stardi parim Karksi esindaja oli Jaanus Sarv, kes üldarvestuses oli ajaga 33.14,1 neljas. Parim naine samas stardis oli ajaga 30.03,8 üheksandana finišeerunud Katrin Kütt. Kolmanda stardi parim Karksi valla esindaja Siim Kambek lõpetas distantsi 22. ajaga 1:23.45,9 — igati tubli esinemine.

Ilm lubas võistluse kestel osalejatel päikest ja kaunist Karksi-Nuia loodust nautida ning alles pjedestaalil said paremad karastuseks pisut vihma.

Karksi noortetriatlon oli sel aastal teine võistlus, mis kuulus Mulgi triatlonide sarja. Suur huvi vastupidavust nõudva ala vastu andis korraldajatele julgust järgmistelgi aastatel triatloni korraldada. Nüüd on aega, et ala jõuaks populaarsust koguda ja uuel aastal uusi kaasalööjaid tuua.

ARVAMUS

Arvo Maling,
Karksi vallavanem, osaleja

Esimesel triatlonil sai valitud õige distants, ega enamaks poleks jõudu jätkunudki.

Kõige raskem on ühelt alalt teisele minek, eriti just jalgrattasõidult jooksule. Aga saadud kogemus ja elamus olid suurepärased ning tekitavad entusiasmi võistelda ka tuleval aastal.

Ettevalmistusega on nii, nagu ta on. Pärast võistlust plaanid ikka järgmiseks korraks tõsisemalt valmistuda, aga hiljem selgub nagu tavaliselt, et pole aega olnud. Seekord piirdus minu valmistumine enamasti rahvatantsu ja korvpalli mängimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles