Annetused tõid abi vastsündinud lastele

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla ämmaemand Tiiu Kõiv (vasakult), lastearst Aino Toomik, vanemämmaemand Esta Vahtra ja naistearst Ingrid Alesma rõõmustasid eile heateo üle.
Viljandi haigla ämmaemand Tiiu Kõiv (vasakult), lastearst Aino Toomik, vanemämmaemand Esta Vahtra ja naistearst Ingrid Alesma rõõmustasid eile heateo üle. Foto: Elmo Riig / Sakala

Selveri heategevuskampaania andis tänavu Viljandi haiglale 35 796 krooni, mille eest haigla muretseb uue aparaadi vastsündinute nahakollasuse raviks.


Lastearst Aino Toomik ütles, et haiglal on paari aastakümne tagusest ajast üks niisugune aparaat, kuid see on aegunud ning ehitusliku iseärasuse tõttu statiivi külge fikseeritud.



«Uus valgusteraapia lamp on portatiivne ja nii saame seda märksa paindlikumalt kasutada,» lausus ta.



Aino Toomiku sõnul oli beebide nahakollasus rohkem päevakorral neli või viis aastat tagasi, viimasel ajal on täheldada haigusnähtude mõningast harvenemist. Nahakollasuse ravi vajab tema andmeil neli-viis protsenti vastsündinutest.



«Ravimine näeb välja sedasi, et beebi on üksnes mähkmetes ja kaitseprillidega valgusteraapia lambi all,» selgitas lastearst. «Ravi tehakse kordade kaupa, kokku piisab tavaliselt 48 tunnist.»



Toomik lisas, et annetustega kogutud summast valgusteraapiaaparaadi ostmiseks piisab, kuid sellest ei jää suurt midagi ka üle.



Kogu Eestis koguti 34 Selveris 15 haigla heaks 934 686 krooni. Eestis on Selver heategevuskampaaniat «Koos on kergem» korraldanud seitsmel aastal.



Männimäe Selveri administraator Tiina Leitmaa ütles, et algul toetasid viljandlased Tallinna haiglat. «Siis aga hakkasid inimesed pärima, miks nad ei võiks siin Viljandis kohaliku haigla heaks annetust teha,» lausus ta. «Võtsime nende ettepanekuid arvesse.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles