Elamus: Remo loodusfotod internetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eneselegi ootamatult tabas tõeline elamus mind seal, kus oodatagi ei oleks osanud — arvuti taga.

Hää kolleeg juhatas mind ilma igasuguse sissejuhatuse ja kommentaarita veebileheküljele blog.moment.ee ja sinna lehele jäin ma kauaks. Vist tundideks. Ei võtnud aega. Klõpsisin ja kerisin ja vaatasin ja mõtlesin ja olin õnnelik ja heas mõttes kade.

Tegu on ühe kena inimese internetipäevikuga, kuhu ta päev-päevalt (vahel rohkem, vahel vähem) on pannud kõigile vaatamiseks välja hetki, mida ta on loodusest fotodele püüdnud. Täiesti haruldasi hetki.

Hangel magav rebane, saba ninal. Hetkeks põõsasse maandunud siidisabad, kohe oma maheda tsirriga jälle teele asumas. Sini-sinises taevas lendlev kull, kogu tiivamuster otsekui peo peal. Hangest piiluv nirk, vurrukesed kohevil. Härmas aiatraadile talveks puhkama jäänud kahutanud vahtraleht. Sügisene allee otsekui Puškini Boldino sügist illustreerivalt maalilt. Ja veel ja veel.

Elusad ja ilusad momendid, üles võetud nii, et tunned vaadates selle hetke varju ka endas. Ja loed sinna kõrvale pildimeistri asjatundlikke märkusi või siis lihtsaid kommentaare stiilis «Olin hommikust saati metsas sumbanud ja siis enne pimedat tabasin selle hetke» või «Enne selle kaadri saamist olin teda jälitanud kolm tundi.»

Ja oledki korraga õnnelik ja kade. Õnnelik, et saad sellest osa. Ja kade paljudel põhjustel. Ka seepärast, et digiklõpsud, mis ise looduses tuiates oled teinud, näivad ühtäkki nii armetult asjaarmastajalikud. Loodus on hõlmamatu meistriteos. Ja fotograafia on suur kunst.

Siiras kummardus, pildimeister Remo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles