Pärnu linnajuhid kohtusid Viljandi opositsiooniga

Mart Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

27. APRILLIL kell 15 kohtusid Viljandi raekojas valimisliidu Kodune Viljandi liikmed Pärnu linna esindajatega. Kohtumisele saabunud Pärnu Linnavalitsus oli esindatud kõrgel tasemel. Kohal olid linnapea Mart Viisitamm ning abilinnapead Margus Tammekivi (Keskerakond) ja Mart Alliku (Isamaaliit). Kodust Viljandit esindasid valimisliidu esimees Mart Salumäe ning liikmed Malle Vahtra, Viktor Naanuri ja Tonio Tamra.

Kohtumise initsiaatorid oli Pärnu Linnavalitsuse esindajad, kes on otsinud kontakti ka Viljandis võimul olevate poliitiliste jõududega. Paraku pole soov leidnud siinse võimuliidu valmisolekut kohtumist korraldada. Seepärast kasutati võimalust edastada omapoolne informatsioon siinse linnavolikogu opositsioonile.

Pärnu linnajuhid andsid ülevaate uue kunsti muuseumi hoone haldamise ümber kerkinud probleemidest ja sammudest, mida nad on püüdnud astuda tekkinud konflikti lahendamiseks. Pärnu esindajate senistele kogemustele toetuval hinnangul on uue kunsti muuseumi ruumide renoveerimiseks lootus Viljandisse riigilt raha saada ebareaalne.

Kohtumisel tõdeti, et uue kunsti muuseumi Viljandisse ületuleku algatamiseks tehtud ettevalmistused on avalikkuse ette toodud ilmse sooviga meediamüra tekitada. Ühest küljest võib selles näha praeguse Viljandi linnapea ettevalmistumist tuleval aastal Riigikogusse kandideerimiseks ning Reformierakonna ärapanemispüüdu Pärnule selle eest, et Isamaaliit ja Keskerakond nad seal võimuliidust välja jätsid.

Teisest küljest on selles loos tunda Mark Soosaare püüet avaldada survet Pärnu Linnavalitsusele. Vaevalt kumbki pool seejuures tegelikult loodab või soovib uue kunsti muuseumi Viljandisse tuua.

SEE, ET Pärnu linnapea ja abilinnapead pidid informatsiooni edastamiseks otsima kontakti Viljandi Linnavolikogu opositsiooniga, aga mitte oma erakonnakaaslastega Viljandis, on kujukas tõend sellest, et siinses võimuliidus olevad Keskerakond ja Isamaaliit on surutud vaikiva statisti rolli ning alluvad kuulekalt siinsete Reformierakonna juhtfiguuride jõulisele survele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles