Viljandi Maleselts tähistas 80. aastapäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetusel tähistas Viljandi Maleselts mitme võistlusega oma 80. aastapäeva.

10. märtsil peeti Viljandimaa koolinoorte esivõistlused kiirmales. Põhikoolide konkurentsis saavutas esikoha Kärstna Kirivere ees ja gümnaasiumide arvestuses maagümnaasium Jakobsoni kooli ees.

Individuaalselt võitis alla 10-aastastest poistest Lauri Loper maagümnaasiumist ja tütarlastest Meelika Rauba Halliste koolist.

III—IV klassi õpilaste arvestuses tuli võitjaks Marek Ungerson Kärstna Põhikoolist ja Teele Vahtra Võhma Gümnaasiumist. VII—IX klassi õpilastest võidutsesid Kirivere kooli õpilased Karmo Kiimann ja Kaili Neverovskaja. Gümnasistidest oli parim Rain Lipper maagümnaasiumist.

Maleülesannete lahendamine

Paljude maleürituste seas leidis aset internetipõhine maleülesannete lahendamise võistlus, millesarnast Eestis varem ei ole peetud.

Eelvõistlus algas juba mullu oktoobris. Kahenädalaste vaheaegadega tuli osalejatel kaheksas voorus lahendada 60 maleülesannet. Oma olemuselt kujutas see e-õpet male algteadmiste omandamisel.

Ülesanded avaldati internetis ja lahendused saadeti e-posti teel kohtunikule. Nagu e-õppe puhulgi, võisid lahendajad kasutada vanemate, õpikute, maleprogrammide ja muud kõrvalist abi.

Nii mõnedki alustanud väsisid ilmselt pika aja jooksul ära ja jätsid võistluse pooleli. Ürituse finaal peeti 11. märtsil Viljandimaa Noortekeskuses, kus osalejail tuli juba hakkama saada ainult oma teadmistega.

Finaali jõudsid Teele Vahtra Võhmast, Mai Narva Tallinnast, vennad Taavi ja Tauno Tamm Uulust, Merili Kallaste ja Meelika Rauba Hallistest, Artur Rõigas Abjast ja Martin Siimula Kiriverest.

Finaalpäeva avas Viljandi Maleseltsi president Jüri Sammul, kes andis lühiülevaate seltsi asutamisest ja tegevusest Mulgimaal 80 aasta jooksul. Viljandimaa edukaim naismaletaja Tuuli Vahtra rääkis oma saavutustest males ja esinemisest Eesti naiste meistrivõistlustel, kus ta sai kuuenda koha.

Seejärel asusid võistlejad malelaudade taha, kus neil tuli kahe tunni jooksul lahendada võimalikult palju ülesandeid ette antud 24-st.

Parimaks lahendajaks osutus Võhma Gümnaasiumi õpilane Teele Vahtra, kes laitmatult esitas seitsme ülesande lahenduse. Väga tublid lahendajad olid kuueaastased Mai Narva Tallinnast ja Tauno Tamm Uulust, kes nägid palju vaeva ka käikude üleskirjutamisega.

Välkmale võitis Siim Kanep

Laupäeval jõudsid lõpule Viljandimaa välkmale esivõistlused, mille viimane ring mängiti noortekeskuses. Ringi- ja üldvõidu pälvis Siim Kanep. Teise kohaga lõpetas Gert Elmaste ja kolmandaks tuli Tanel Kuldsepp.

Pühapäeval peeti noortekeskuses maakonna võistkondlikud esivõistlused, millel osales kaheksa võistkonda. Kohal olid Tartu Akadeemiline Maleselts, Viiratsi, Suure-Jaani esimene ja teine, Viljandi kultuuriakadeemia, Tarvastu, Halliste ja Kõo. 35 punktiga osutus võitjaks Viiratsi esindus, milles mängisid Gert Elmaste, Tanel Kuldsepp, Jüri Sammul, Margit Simenson, Rain Kipper ja Kaili Neverovskaja. Teise tulemuse, 27 punktiga lõpetas Tartu Akadeemiline Maleselts, kellest vaid ühe punkti kaugusele jäi kultuuriakadeemia esindus koosseisus Siim Kanep, Lev Braschinski, Rein Ruus, Reet Vare, Sander Kuusk ja Raina Husoo.

Eeloleval pühapäeval, 19. märtsil kell 10.30 algavad Viljandimaa Noortekeskuses Männimäe tee 26 Eesti Maaspordiliidu Jõud lahtised kiirmale meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles