Nagu tige oinas üksinda heinakuhjade vahel

Jaanus Rahumägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

HELIR-VALDOR SEEDER eksib, kui ta väidab 1. veebruari «Sakalas», et minu huvi Viljandimaa vastu on oluliselt vähenenud. Samas tuleb tunnistada, et Seedri õelad tõlgendused teiste poliitikute suhtes ei ole juba ammu kellelegi uudiseks.

Kinnitan, et ma pole unustanud Viljandimaa valijaid ja teen seda, mida neile lubasin: aitan luua turvalisemat kodukohta. Ma ei ole kellelegi lubanud laialivalguvaid pudrumägesid. Ma lubasin turvalisemat tulevikku. Turvalisusesse ei ole kahjuks võimalik ainult maakonnapõhiselt investeerida. Kui on turvalisem, siis on turvalisem tervel Eestil.

Väikest rohelist ja turvalist saart nimega Viljandimaa pole lihtsalt võimalik luua. Ma usun, et inimesed, kes mulle oma hääle andsid, teadsid, mis on minu tegevusväli Riigikogus. Ja kui mind on kutsutud aru andma, olen alati kohal olnud.

POLITSEI tänapäevastamiseks tarvilikud muudatused, mida ei suudetud pikki aastaid ellu viia, on tänaseks tehtud. Ebaausust politseis roogitakse välja aeglaselt, kuid kindlalt. Halbu asju ei mätsita enam kinni, vaid nendest räägitakse ja õpitakse. Kogu organisatsioon puhastub ja areneb.

Kriminaalpoliitika, erinevalt mis tahes muust valdkonnast, on ainus riigis, kus on jõutud Riigikogus täielikule konsensusele. Ja seda kõike viiakse ka reaalselt ellu! See on valdkond, mille puhul parlamendisaalis puudub väiklane üksteisele ärategemine.

TEGEMATA TÖÖDE hulgas on seniajani sisejulgeoleku valdkonna tõstmine riiklike prioriteetide sekka ja selle finantseerimise viimine tänapäevastele alustele. Äsjased sündmused Läänemerel ja päästemeeskondade abitus ainult kinnitavad seda puudujääki. Eeltööd on tehtud ja keegi ei saa öelda, et me ei ole juba olemasolevaid vahendeid hästi kasutanud.

Lisaraha korrakaitses muudatuste ellu viimiseks ei ole riigieelarvest küsitud. Nii nagu lubasin. Rong on rööbastele seatud ja see sõidab õigele poole. Veel aeglaselt, aga kindlalt. Kõige selle tõestuseks on asjaolu, et politsei toetusprotsent avalikus arvamuses ei ole kunagi olnud nii kõrge kui praegu. See on täiesti poliitikavaba rahva seisukoht.

HELIR-VALDOR SEEDRI parteikaaslane ja Viljandi Linnavolikogu esimees Tarmo Loodus on progressiivse sisejulgeolekut loova meeskonna liige ja näitab, et riigimehe meel ei ole Isamaaliitu Viljandimaal mitte maha jätnud.

Seedrist ei ole väärikas teistele näpuga näidata, liiati olukorras, kus ta pole mulle kordagi vähimalgi määral märku andnud, et vajaks mõne Viljandimaa probleemi lahendamisel abi.

Ma olen alati valmis Viljandimaad toetama, sest Viljandimaa on mind usaldanud. Samas ma usun, et nii Seeder kui Jaak Allik on minust pädevamad maakonda konkreetselt puudutavaid projekte algatama. Kuid kus on ettepanekud? Tundub, et pärast Peep Aru lahkumist Riigikogust enam nagu Viljandi mehi polekski. Viljandimaa liikmerühma peavad ikka vedama põlised Viljandi mehed, aga mitte Tallinnast tulnud!

KARDAN, ET kõiki oma tegelikke liitlasi pidevalt negatiivses valguses näidates seisab mõni poliitik varsti nagu tige oinas üksi heinakuhjade vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles