Oluline on tugineda faktidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

VIIMASTEL NÄDALATEL on avalikkuses põhjalikult käsitletud Eesti Ühispanga endise juhi Ain Hanschmidti äritehinguid ja nendega seotud väidetavaid huvikonflikte. Et mul on investeeringuid mitmes huvi alla sattunud ettevõttes, on loomulik avalikkuse kõrgendatud tähelepanu minu seisukohtadele antud küsimuses.

RIIGIKOGU pikaajalise liikmena on minu investeeringud olnud avalikud ja asjakohaselt deklareeritud. Ka Eesti Panga presidendina jätkan ma oma majanduslike huvide avalikku deklareerimist. Soovin veel kord selgitada, et ma ei võta osa antud ettevõtete tegevjuhtimisest ega ole olnud ajakirjanduses viidatud tehingute osapool.

Keskpank saab oma seisukoha Ain Hanschmidti äritehingute küsimuses kujundada Finantsinspektsiooni ja SEB Ühispanga hinnangute põhjal. SEB Ühispanga äsja lõppenud siseaudit on sellel teel esimene samm.

LOODAN, ET Riigikogu liikmete järelepärimistele vastamise ajaks on nii tehingute osapooled kui järelevalveasutused täiendavalt selgitanud tehingute tausta ja mul on võimalik oma seisukohti põhjalikumalt esitada. Oluline on väljaütlemistes tugineda kindlatele faktidele, sest läbikaalumata hinnangute esitamine võib heita varju Eesti ärikeskkonna usaldusväärsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles