Tahame noorte sporti toetada ka edaspidi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

(Vastukaja Viljandi Maagümnaasiumi parki rajatud A. Le Coq-i korvpalliväljakut puudutanud artiklitele)

MA VÄGA VABANDAN, aga pean kurvastama «Viljandi organiseeritud heategevuse ennetamise osakonda». Nimelt jääb minu juhitav ettevõte ka tulevikus hoolivaks organisatsiooniks, kes toetab sporti, kultuuri ja teisi abivajajaid. Me peame seda õigeks ja õiglaseks, sest just siin ühiskonnas oleme edukaks saanud.

Räägime spordist. Varem keskendusime oma ala tippude toetamisele. Näiteks laabub meil kenasti koostöö Tallinna Tehnikaülikooli korvpallimeeskonnaga. Tavaelus pole paljudel kogu Eestis võimalik korvpalli mängida ja sageli tuleb neil piirduda selle telerist jälgimisega.

Tean inimest, kes kunagi ütles ühe Eesti tippkorvpalluri kohta: «Kui tema lapsepõlves poleks paneelmaja ukse ees olnud korvilauda, ei teaks me temast nüüd midagi.»

KORRALIKE KÕIGILE avatud korvpalliväljakute järele tuntakse tõesti puudust. Seetõttu alustas A. Le Coq eelmisel aastal nelja-aastast sponsorprojekti, et rajada väljakuid just väikelinnadesse.

Loomulikult on õigus neil, kes ütlevad, et A. Le Coq soovib omanimeliste korvpallilaudadega edastada teatud sõnumit. Jah, me tahame öelda, et A. Le Coq toetab korvpalli ja noorte vaba aja sisustamist. Meie ettevõtte nimi korvilaual ja selle šrift erinevad täielikult õllebrändide kujunduses kasutatavatest. Täpselt samasugust kirja kasutame joogi A. Le Coq Arctic Sport disainis.

Ent küsimus pole tegelikult šriftis. Meiega pahandajatel on jäänud märkamata üks oluline fakt. A. Le Coq pole pelgalt õllefirma. Meie müügist 60 protsenti moodustavad muud joogid, nagu näiteks vesi, karastusjoogid ja mahl. Mõistagi ei saa mööda vaadata sellest, et meie tooteportfellis on õlu, kuid kas ainult see põhjus peaks takistama spordi toetamist?

VÄLJAKUTE EHITAMISEL on sotsiaalne eesmärk. Palliplatsid annavad noortele võimaluse sporti teha, elust rõõmu tunda ja vältida lootusetut käegalöömist. Et neid võimalusi on Eestis hädasti tarvis, näitab ka meid kritiseerinud «Sakala» esikülje lugu «Kooliõpilased tõmbavad suitsu järjest rohkem».

Lõuna prefektuuri andmetel registreeriti Viljandimaal möödunud aastal rohkem kui 1000 alaealiste rikkumist, millest 759 olid seotud alkoholi, 244 suitsetamise ja 7 narkootikumidega. Artikli kohaselt on politsei tabanud suitsetamiselt isegi lasteaialapsi!

Mõni sõna ka Viljandisse rajatud korvpalliväljaku koha valikust. A. Le Coq pole ise välja pakkunud mitte ühtegi kohta korvpalliplatside rajamiseks. Alati oleme usaldanud kohalikku võimu, kellega koostöös me palliplatse rajame. Ka antud juhul otsustas linnavalitsus, kuhu plats teha.

KUI ON VÕETUD eesmärgiks hoida kooli territoorium igasugusest reklaamist täiesti vaba, siis me oleme nõus seda aktsepteerima. Teisalt tuleb öelda, et sellisest põhimõttest polnud meil enne «Sakala» artiklite ilmumist mingisugust aimu, nagu ka sellest, et uus väljak tuleb kooli territooriumile, mitte selle kõrvale.

Kõigile protesteerijatele tahaksime öelda, et enne allkirjade kogumist olnuks lihtsam ja korrektsem oma murest otse meile teada anda. Teie probleem oleks saanud palju valutuma ja kiirema lahenduse!

Hiljuti otsustasime need korvpallilauad ühtlaselt punaseks värvida, jätmata sinna ühtki viidet meie firmale. Kahjuks leidus inimesi, kes pidasid ka punast värvi sobimatuks. Vist kardeti, et punane värv propageerib kommunismi? Seepeale loobusime juba valmis tehtud korvilaudadest ja tegime täiesti uued, mis on valged ja ilma igasuguste viideteta ülespanijatele. Loodame väga, et valge värv ei sümboliseeri kellelegi midagi lubamatut.

KOKKUVÕTTES EI OLE värvil tegelikult tähtsust. Usun, et Viljandi inimestele on olulisem see, et linnas on juures üks kõigile avatud koht meeldivaks ja sportlikuks vaba aja veetmiseks. Selleks me seda väljakut teha aitasimegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles