Jalakäijal on Viljandi linnatänavail ohtlik liigelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

VILJANDI JAKOBSONI tänava liiklus teeb muret paljudele läheduses elavatele inimestele, sest autojuhid kihutavad oma autodega seal nii päeval kui öötundidel.

Miskipärast vajutavad juhid gaasi põhja ega paista mäletavat, et ka sirgetel peatänavatel tuleb korrektselt sõita ja liiklusmärke jälgida.

Elan ise Jakobsoni tänava ääres ega liialda, kui ütlen, et just seal võetakse pidevalt masinatest viimane välja. Takistusi selleks ei ole, sest tänav on korralikult remonditud.

KURB ON SEE, et alles pärast inimelu nõudnud õnnetust hakati tähele panema, et midagi on korrast ära. Aga eks see ole paljudel elualadel nii, sest ikka räägitakse kaitsevallide vajalikkusest pärast üleujutusi.

Ent Jakobsoni tänaval on raskeid õnnetusi juhtunud varemgi. Aastate eest, kui tänav oli veel kahesuunaline, sõideti ühele tütarlapsele lausa kõnniteel selga. Seegi juhtum lõppes traagiliselt.

Nüüd, mil liiklus sellel tänaval on ühesuunaline, on asi veelgi hullem. Praegu tehakse seal täiskiirusel isegi möödasõite.

KUS ON MEIE liikluspolitsei? Miks lastakse inimesi surnuks sõita lausa ülekäiguradadel? Vahetult pärast õnnetust on sündmuspaigal palju politseiautosid, kuid muul ajal ei ole neid paraku näha. Liiklusmärgid võivad küll üleval olla, kuid nendest ei peeta kinni, sest puudub kontroll.

Märgistus on meie linnas küll hästi organiseeritud, kuid noorte uljaspeade puhul on sellest vähe kasu. Neile on tarvis karmi kontrolli. Selleks peab politsei ükskord ometi korralikult tööle hakkama.

LISAKS KÜSIN MA: mida teeb linnavalitsuse liikluskomisjon? Kas tema ei peaks olema samuti meie liikluskorralduse valvekoer, kes peaks aru saama või vähemalt huvi tundma, miks on jalakäijatel Viljandi tänavatel nii ohtlik liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles