India peamassaaž vabastab stressist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisekeskuses India peamassaaži tegeva Anneli Pevgoneni käte all saab stressi ja pingeid leevendada.
Tervisekeskuses India peamassaaži tegeva Anneli Pevgoneni käte all saab stressi ja pingeid leevendada. Foto: Elmo Riig

Viljandi Tervisekeskuse kolmandal korrusel asuva tervise- ja ilukabineti massöör ja kosmeetik Anneli Pevgonen teeb India peamassaaži, mis aitab vähendada stressi ja pingeid.

Kõigepealt palub Anneli Pevgonen kliendil leida toolis võimalikult mugav ja pingevaba asend. Ta palub mõned korrad sügavalt sisse ja välja hingata ning määrib õlgadele ja selja ülaosale oliivõli.

Oliivõli lõdvestab lihaseid

«Oliivõli sobib paljudele inimestele ja on kõige parem lihaste lõdvestaja,» räägib Pevgonen. «Õli valik oleneb sellest, kas inimesel on tasakaalust väljas füüsiline või emotsionaalne pool.»

Peamassaažis kasutab ta kolme õli. Mandliõli kasutatakse rohkem läänemaailmas ja see on hea mälule, kuid paljud inimesed on sellele allergilised. Seesamiõli kasutatakse palju Indias ja see sobib hingelisele poolele. Kookosõli teeb naha sametiseks, pehmendab ja niisutab seda ning soodustab juuste kasvu.

Peamassaaž on saanud alguse India naistelt, kes tuhandete aastate jooksul on masseerinud juuste tugevdamiseks ja läike lisamiseks peanahale ja juustesse kasulikke õlisid.

«Segades baasõli hulka eeterlikke õlisid, võib India elutarkuse ehk Ayurveda järgi mõjutada ainevahetust. Seega saab tasakaalustada nii emotsionaalset kui füüsilist tasandit,» lausub Pevgonen. «Eeterlikke õlisid võib valida ka vastavalt juuste või peanaha probleemidele.»

Õlitamisele järgneb õla- ja seljamassaaž, mis mõne aja pärast mitmesuguste võtete abil selja mõnusalt soojaks muudab.

«Kõigepealt on lõõgastumine: ma avan õla- ja seljalihased, et veri hakkaks paremini ringi käima, seejärel liigun kaela, kõrvade ja peanahani,» selgitab massöör. «Õlgade piirkonda kogunevad nii meele kui füüsilise poole pinged. Õlgadesse kogunevad läbielatud ja lämmatatud tunded, ahistus ja viha ning seetõttu avatakse need esimesena. Ka liiga tõsine mõttetöö ja vähene liikumine tekitavad pingeid.»

Peanahk muutub vabamaks

Huvitav tunne tekib siis, kui Pevgonen alustab kõrvalestade masseerimist. Ta keerab neid mitut moodi ja selgitab, et kõrvalestades asuvad kõiki inimese organeid mõjutavad punktid samamoodi nagu jalalabadeski.

Edasi liigub ta peanaha ja juuste juurde. Pevgonen asetab otsaesisele rätiku, soovitab pea vabaks lasta ja hoiab seda ise kinni.

Esialgu masseerib ta kuklaosa ning seejärel sikutab veidi juukseid, et peanahka vabaks saada.

«Kinnine peanahk tähendab, et inimene on stressis,» lausub massöör. «Vahel võivad peanahka masseerides tekkida isegi kuldsed sähvatused, nagu tuleks energiat juurde. Mõnikord võib peamassaaž ka ajutegevust mõjutada.»

India peamassaaži on ta teinud umbes viiekümnele kliendile. «Inimesed on pärast öelnud, et hea kerge on olla ning energiat on nii palju, et tahaks kohe kõike teha,» naerab ta.

Pevgoneni sõnul väljendub stress erinevate näonaha probleemidena: liigne tundlikkus, tumedad silmaalused, tursed, vistrikud, liigne kuivus, punetus ja naha üldine väsimus.

«Et näonahk oleks kaunis, ei piisa ainult kreemidest ja maskidest,» lausub massöör. «Inimest tuleb võtta kui tervikut ja ravida põhjust, mitte tagajärge.»

Soovitav teha kuurina

Anneli Pevgoneni sõnul on soovitatav teha peamassaaži neljal päeval kaks nädalat järjest.

«Kuurina mõjub see paremini,» ütleb ta. India peamassaaž aitab lõõgastada lihaseid, pehmendada pinges piirkondi, eemaldada kudedest jääkaineid, parandada und, suurendada keskendumisvõimet ja palju muud.

Vastunäidustatud on see neile, kes on tarvitanud alkoholi, kellel on toidumürgitus või kõhugripp, põletik ning liiga madal või kõrge vereõhk. Samuti ei soovitata seda pärast operatsioone. Peamassaaži soovitab massöör kombineerida näohooldusega, sest see lõõgastab ja valmistab inimese ette vastu võtma järgmist hooldust.

Lisaks India peamassaažile pakub Anneli Pevgonen lümfimassaaži, tsooniteraapiat ning klassikalist ja kosmeetilist massaaži.

MASSAAŽ

Tugevdab närvisüsteemi ja vähendab stressi,
stimuleerib lümfiringet, tugevdab jääkainete eemaldumissüsteemi.
Allikas: http://tervisekabinet.dynserv.org

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles