«Bajadeer» on viimast korda laval Viljandis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu teater Vanemuine etendab 12. novembril Ugalas operetimeister Imre Kálmáni imekaunist lugu «Bajadeer», mille tegevus leiab aset XX sajandi alguse Pariisis.

Pariisi salongides hargneb lugu Euroopas viibivast Lahore’i troonipärijast Radjamist, kes armub veetlevasse operetiprimadonnasse Odette Darimonde’i. Nende õnne takistab aga kuulumine erinevasse kultuurikeskkonda: prints kas abiellub ettemääratud naisega või kaotab trooni.

Nagu aga operettides tihti ette tuleb, aitab armastus võita kõik takistused.

Traditsioonilise subretipaari asemel on «Bajadeeris» hoopis armukolmnurk. Sarmika Marietta ümber tiirlevad nii kergemeelne elumees Napoleon kui šokolaadivabrikant Louis Philipp. Kumma mehe kaunitar valib, selgub alles opereti lõpus.

«Bajadeeri» on lavastanud Arne Mikk rahvusooperist Estonia. Peaosi mängivad Tiiu Laur ja Mati Kõrts.

Kevadel tähistati Tartus suurejoonelise šõuetendusega selle lavastuse 50. mängukorda. Viljandis antav etendus jääb menukale operetilavastusele ühtlasi viimaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles