Kiriku põlemise pildid jõudsid välismaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

23. aprillil avati Berliini Kunstiülikooli galeriis näitus «Alle gegen alles» («Kõik kõige vastu»). Väljapanek koondab ühise pealkirja alla eesti kunstnikud, kes pole rahul ühiskonnas ja kunstiareenil toimuvaga.

See on esimene ülevaatlik grupinäitus XXI sajandil korraldatud performan-ce’itest ja aktsioonidest enne ühinemist Euroopa Liiduga. Osalevad Avangard, Raul Meel, Puhas Rõõm, Mare Tralla, Non Grata, Jaan Toomik, Fly, Erki Kasemets, Marliis Newsome, Tuupolev, Bille Neeve, Tuuliki Avango, Pink Punk, Egle Vesk, Raoul Kurvitz, Gert Hatshukov, Minna Hint ja Enn Tegova.

Üle maailma rohkem kui 60 näitusel esinenud Raul Meel esitleb oma kollektsioonis «Tuleetendust Lätis Pedvales» (fotodena), samuti nelja suureformaadilist fotot Mõisaküla kiriku põlemisest.

Kunstnik ütles end väga rahul olevat sellega, et kaua aega hoiul olnud slaidid on saanud väärilise koha tema tuleetenduste ekspositsioonides.

Raul Meel astus tänavu taas pika sammu sünnimaa poole. Veebruaris ja märtsis oli üleval tema näitus kodulinna Rapla raamatukogus.

Kunstnikul on ettevalmistamisel ka ühine näitus maailmakuulsa Ilja Ka-bakoviga. See avatakse tä-navu 3. novembril Tallin-nas.

Esimest korda kasutas Raul Meel Mõisaküla kiriku põlengu pilte 2001. aastal isikunäitusel «Tuleloom», mille ta pühendas kiriku mahapõle(ta?)misele. Samas andis ta nõusoleku eksponeerida oma loomingut ka Mõisakülas.

Tuleva aasta suvel ongi lõpuks Abja Tarbijate Ühistu toel tulemas suurejooneline Raul Meele tööde näitus Mõisakülas tühjalt seisva restorani ruumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles