Soovija leiab endale jõulupuu riigimetsast

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukuuski tohib riigimetsas raiuda ainult sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada.
Jõulukuuski tohib riigimetsas raiuda ainult sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Need, kes soovivad endale metsast kaunist jõulupuud, aga ei tea, kust seda võtta tohib, on oodatud juhendatud kuuseretkele riigimetsa.


Kuuseretki korraldab riigimetsa majandamise keskus (RMK) 16 kohas üle Eesti. Viljandimaal ootab kuuseotsijaid Aimla looduskeskus.



Kollektiividele tehakse retki 10., 11., ja 14. detsembril. Eraisikud saavad jõulupuud otsima minna 18.—23. detsembrini. Neil päevadel juhendatakse kuuseotsijaid eesti ning 28.—30. detsembrini vene keeles.



Aimla looduskeskuse juhataja Piia Aruse sõnul minnakse retkele kaks korda päevas, kell 10 ja 13.



Enne tuleb soovijatel internetis RMK kodulehel registreeruda, valides endale meelepärane looduskeskus. Samuti tuleb enne internetipangas kuuse eest tasuda.



«Retkele saab end kirja panna ka telefoni teel ning kuuse eest maksta kohapeal,» sõnas Arus.



Alla 1, 2 ja 3 meetri kõrgustel puudel on eri hind ning ühe kuuse eest tuleb maksta 50—200 krooni.



«Puude arv on piiratud, üle kümne me ühele ei müü,» täpsustas juhataja.


RMK ei paku looduskeskuste juures raiutud kuuski, seega peab retkele minejal olema kaasas saag. Samuti ei ole kuuse äraviimiseks pakkuda sõidukit, see peab tulijal endal olema.



Kuuseretkele minejad saavad kokku looduskeskuses, -majas või kontoris. Üheskoos juuakse teed ja tutvutakse kuusega lähemalt. Seejärel minnakse koos juhendajaga metsa, kus igaüks saab oma jõulupuu välja valida.



Jõulupuudeks valitakse need kuused, mis kasvavad kraavipervedel, metsasihtidel ja elektriliinide all, sest neil pole lootust suureks saada.



Korraldajad rõhutavad, et retkelised peaksid riietuma ilmale vastavalt ning varuma aega. Kuuseretk koos tutvustava programmi ja metsakülastusega kestab umbes kaks tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles