Repliik: Pisarates lõpulaul

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: Elmo Riig / Sakala

Jälgisin pühapäeval võistluse «Eesti otsib superstaari» järjekordset finaal­saadet, millest pidi lahkuma saate pesamuna Getter Jaani. Õnnetu neiu pidi esitama veel lõpulaulu, kuid sellest ei tulnud midagi välja, sest kurgus olid pisarad.


Minul tekkis küsimus, kas selles saates maksab ikka väljalangejalt lõpulaulu nõuda — tegemist on ju noorte inimestega, kes kaotust niikuinii raskelt üle elavad. Pisarais olid ka Getter Jaanist mitu aastat vanemad lauljahakatised, kes varem saatest lahkuma pidid. Getterile tulid õnneks kaaslased appi ja ebamugav olukord lahenes.



Veel jäi mulle arusaamatuks, miks rõhutas võistluse žürii korduvalt Getter Jaani noorust. Tingimustes oli ju kirjas, et saates osaleja vanuse alampiir on 16 eluaastat. Noorus seega mingeid eeliseid ei anna, kõiki lauljaid võetakse võrdsena.



Lõpetuseks soovitan hakkajatel noortel kindlasti oma ande teiste ette tuua, sest tänapäeva karmis maailmas võib see tähendada elu suurimat võimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles