Töötud pääsevad riigimetsa tuleval aastal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsamees Paavo Suits on aastaid riigimetsas töötanud ning jõudnud võsa lõigata oma maadel ja Rootsis.
Metsamees Paavo Suits on aastaid riigimetsas töötanud ning jõudnud võsa lõigata oma maadel ja Rootsis. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Riigimetsa majandamise keskus on hakanud töötutele kohti looma, kuid Viljandimaa metsades tal tänavu tegevust pakkuda pole.


«Käesoleva aasta töömahud on juba lepingutega kaetud,» nentis riigimetsa majandamise keskuse juhatuse liige Tavo Uuetalu ning lisas, et järgmise aasta tööde maht saab selgeks uue aasta esimestel kuudel.



Et riigimetsa majandamise keskus (RMK) kasutab palju eraettevõtjate abi, ei ole ka uued töötajad otse keskuse palgal. Idee järgi annab RMK ettevõtjale töölõigu ning too pakub omakorda soovijatele teenistust.



«On hea, et meie partnerite töölised leiavad riigimetsas tegevust ega täienda töötute ridu ning suurenenud töömahud võimaldavad neil uusi inimesi tööle võtta,» rääkis Uuetalu. «Aga kuna uute töökohtade loomine nõuab kulutusi, saab sellest rääkida alles tuleval aastal, kui meie pakutavate tööde tegemisele laieneb töötukassa abi.»



Igaks riigimetsas kas alaliselt või ajutiselt tehtavaks tööks kuulutab RMK kodulehel rubriigis «Kuulutused-hanked» välja hanke. Uuel aastal lisanduvad prügikoristuse,  looduskaitse- ja -hoiutööde ning metsaistutamise hanked ning see annab Tavo Uuetalu sõnul töötutele võimaluse elatist teenida.



Suure-Jaani valla osaühingu Runorex omanik Kaido Mikkor ütles, et raiub maaparandusbüroo tellimusel võsa ja oleks nõus ka RMK antavaid töid ette võtma.



«Praegu töötan üksi, aga kui tingimused riigimetsas tehtava töö osas on mulle vastuvõetavad, võin soovijatele teenistust pakkuda,» lausus Mikkor.



Alates järgmisest aastast on ettevõtjatel soovi korral võimalik saada töötajatele tasu maksmiseks töötukassast toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles