Klassid jäid viiruste pärast tühjaks

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Elmo Riig / Sakala

Haigestumiste hulk Eestis vastab tervisekaitsetalituse andmetel gripihooaja tavapärasele tõusule, kuid nakkuste ohjeldamiseks on osa koole mõnda aega suletud.


Üle-eelmisel nädalal pöördus Eestis ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 6271 haigestunut. Haigestunute arv kasvas novembri esimese nädalaga võrreldes 62 protsenti ja tõusu täheldati kõikides maakondades, välja arvatud Raplamaa. Teistest enam lisandus haigestunuid Jõgeva-, Põlva-, Võru- ja Viljandimaal.



Gripi A/H1N1 juhte oli 20. novembriks Eestis kinnitatud 269. Kuigi suurem osa haigestunuid on saanud viiruse välisreisil, on neid peale Tallinna ja Harjumaa üheksas maakonnas, sealhulgas Viljandimaal.



Tartu tervisekaitsetalituse epidemioloogia ala juhtivspetsialisti Sirje Planki sõnul ei osata praegu veel öelda, millal haigestumine võiks vähenema hakata.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles