Eesti Energia koondas pooled võrguehitajad

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinide parandamine.
Elektriliinide parandamine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala algul sai 21 Eesti Energia Võrguehituse lääne piirkonna töötajat koondamisteate, sest pärast ehitusbuumi vaibumist pole elektrivõrkude ehituse järele enam senist nõudlust.


Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmanni sõnul moodustavad koondatavad umbes poole Lääne piirkonnas töötavatest ehitajatest. 21-st piirkonnas teenistuse kaotavast mehest vaid kuus on Pärnust ja ülejäänud Viljandimaalt.



«Lähtusime koondades sellest, kui palju kusagil tööd on,» selgitas Bachmann proportsioone.



Pressiesindaja tõdes, et Eesti Energia Võrguehituse tegevust mõjutab tugevasti üldine majanduslangus, mille tagajärjel on tööde maht märgatavalt vähenenud ja konkurents tihenenud. Tema andmetel on koos kinnisvaraarendusega kadunud suur osa väljastpoolt kontserni tulnud tellimusi ja ainuüksi Eesti Energia enda võrgu uuendamisest seniste töökohtade säilitamiseks ei piisa.



«Märkimisväärsele püsikulude kokkuhoiule ja kahjumlikest tegevustest loobumisele vaatamata peame tegevust koomale tõmbama,» sõnas Bachmann.



Eesti Energia Võrguehituse juhataja Mait Keskülli sõnul on ettevõte seni mujalt säästukohti otsinud ning lootnud, et olukord paraneb.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles