Linn läheb õpetajate palkade kallale

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tulude pideva vähenemise tõttu hakkab Viljandi volikogu järgmisel nädalal kärpima paljude pedagoogide palka ning löögi alla satuvad lasteaiaõpetajad ning huvikoolide töötajad.


Kui riigieelarvest palka saavate üldhariduskoolide aineõpetajate palk jääb tuleval aastal haridusministeeriumis kinnitatud miinimumi tasemele, siis linnakassast töötasu saavate pedagoogide tasud langevad 12 protsenti. Mitmel varasemal aastal on riigi- ja linnaeelarvest palka saavate õpetajate tasud olnud samal tasemel.

Volikogule esitatud eelnõu kohaselt jääksid normkoormusega töötavate üldhariduskoolide aineõpetajate palgad Eestis kehtivale miinimumtasemele. Noorempedagoog teenib ka järgmisel aastal 9516 krooni kuus, pedagoog 10 077 krooni, vanempedagoog 11 517 ja pedagoog-metoodik 13 908 krooni. Lisatasud saavad klassijuhatajad ning puuetega laste õpetajad.

Samal ajal kavatseb volikogu 25. novembril üle vaadata ka õpetajatele kehtestatud normkoormused.

Lasteaiapedagoogide, huvikoolide õpetajate ning üldhariduskoolide ringijuhtide, logopeedide, huvijuhtide, sotsiaalpedagoogide ja paljude teiste linnapalgal olevate õpetajate töötasu langeb aga 12 protsenti. Töötasud on linnavalitsus paika pannud nii, et noorempedagoog hakkaks saama 8374 krooni, pedagoog 8868 krooni, vanempedagoog 10 135 ja pedagoog-metoodik 12 239 krooni.

Kui pedagoogina töötava inimese kvalifikatsioon ei vasta nõuetele, siis jääb tema töötasu 5280 ja 6424 krooni vahele.

Eelnõus pole kirjas, kas linnavalitsus esitab ka tuleval aastal pedagoogidele tungiva palve võtta palgata puhkuse päevi. Tänavu on linnajuhid soovinud, et ka aineõpetajad esitaksid avalduse viiele palgata puhkuse päevale ning seda palvet on teravalt kritiseerinud Eesti haridustöötajate liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles