Töötusevankrit veavad noored

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Pärast kolmanda kvartali väikest hingetõmbeaega on tööpuudus Viljandimaal taas kiiremini kasvama hakanud ja eriti suur on leivateenimisvõimaluseta inimeste osa noorte hulgas.


Eile avaldas statistikaamet tööjõu-uuringu, mis andis Eesti majanduse kohta vastakaid signaale.



Töötuse määr, mis selgitatakse välja inimesi küsitledes, tõusis 14,6 protsendini. Seega oli töötuid 102 000 ehk rohkem, kui kunagi varem pärast taasiseseisvumist. Rõõmustada võis aga selle üle, et langus oli aeglasem kui eelmises kahes kvartalis ja tööga hõivatute hulk teise kvartaliga võrreldes isegi kasvas — 0,9 protsenti.



Töötute ja töötajate hulk said korraga suureneda tänu sellele, et majanduslikult aktiivseid inimesi on endisest rohkem. Nimelt on tööturule jõudnud seni õppimisega hõivatud olnud niinimetatud laulva revolutsiooni põlvkond ja varasemast rohkem pensioniealisi käib tööl edasi.



Just noorte, 15—24-aastaste majanduslikult aktiivsete hulgas on tööpuudus eriti suur. Kolmandas kvartalis ulatus see tervelt 29,2 protsendini, ehkki aasta varem oli vaid 14,7.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles