Minu plakateid pole kunagi olnud

Jaak Allik
, riigikogu liige Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik.
Jaak Allik. Foto: Elmo Riig / Sakala

OLAV RENNO eksis, väites kolmapäevases Sakalas, et ma olevat lubanud Viljandis üles riputada oma paraadportreed. Ei praegustel valimistel ega ka kunagi enne pole ma lasknud trükkida ühtegi plakatit oma fotoga, sest ma ei mõista valijaid, kes langetavad otsuse mingi näopildi või selle juures antud tühja lubaduse alusel.

Mis puutub kohalikel valimistel kandideerimisse, siis on oluline erinevus: riigikogu liikmel ja ministril volikogu liikme kohustused seadusjärgselt peatuvad, maavanema ja europarlamendi liikme puhul aga valijatelt saadud mandaat tühistub, juhul kui nad ei asu volikogus tööle.

Olen ka praegu peatatud mandaadiga Viljandi linnavolikogu liige ja tegutsesin seal aastatel 2009—2011. Olles juba 30 aastat Viljandi elanik, on mul põhiseaduslik õigus kandideerida volikokku ja kui valijad mind ka sel korral usaldavad, asun seal töötama alates 2015. aasta aprillist, kui lõpevad minu saadikuvolitused riigikogus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles