Tuleviku teist esindust räsib mängijate põud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleviku esiliiga meeskonna järgmine vastane Eesti meistrivõistlustel on Kohtla-Järve FC Lootus.
Tuleviku esiliiga meeskonna järgmine vastane Eesti meistrivõistlustel on Kohtla-Järve FC Lootus. Foto: Liis Saar

Kui Tuleviku II tahab kindlasti Eesti jalgpalli meistrivõistluste esiliigasse püsima jääda, peab ta hooaja lõpu eel oma tabelikohta parandama.


Kui esiliiga turniir lõpeb, langevad tabeli kaks viimast ehk kümnes ja üheksas meeskond teise liigasse ning kaheksandaks jäänu peab end tõestama üleminekumängudel. Viljandi Tuleviku II on neli vooru enne turniiri lõppu ärevust tekitaval kaheksandal kohal.



«Võime veel tõusta, aga võime ka langeda — miski pole võimatu,» ütles meeskonna treener Aivar Lillevere.



Treeneri sõnul pole viljandlaste seis tabelis kiita, samuti pole neil viimasel ajal olnud põhjust uhkustada palliplatsil tehtuga.



«Oleme kehvasti mänginud. Meie suurim mure on kaitseliin: laseme endale liiga palju väravaid lüüa,» tegi ta turniirist lühikokkuvõtte.



Tabelis on Viljandi meeskonna selja taga kaheksa punkti kaugusel FC Flora II ja temast koha võrra eespool nelja punkti kaugusel Pärnu Vaprus. Pärnu meeskonnast omakorda punkti kaugusel on Tallinna JK Legion.



Viimati, pühapäeval Pärnus peetud Tuleviku ja Vapruse kohtumine lõppes 3:3 viigiga. Viljandi meeskonnast pääsesid väljakule kõik mängijad, kes tee sügisesse suvepealinna ette olid võtnud. Ainsa võimaliku vahetuse kasutas Aivar Lillevere ära kohtumise 46. minutil 1:2 kaotusseisus olles.



Tuleviku väravalööjateks märgiti Pärnus Ants Stern ja Karol Mets. Viimati nimetatu oli täpne kahel korral.



Treener tunnistas, et mängijate rohkusega pole esiliiga võistkonnal olnud tänavu põhjust hoobelda. «Veidi parem seis on tavaliselt kodumängudel,» lausus ta.



Aivar Lillevere sõnul on  võistkonna treeningutega veelgi nukram seis. Ta nentis, et Tuleviku II olulisim ülesanne on olla Viljandist sirgunud mängijatele hüppelaud meistriliigasse. Paraku avaneb tal ainus võimalus suurema koosseisuga harjutada tihti vaid laupäeviti, sest enamik mängijaid õpib teistes linnades. «Nädala sees on treeningul vaid mõni mees. Eriti kurvaks muutus olukord septembris.»



Järelejäänud neljast kohtumisest loodavad Tuleviku esiliiga esinduse liikmed siiski tabelisse punkte juurde korjata.



«Kergeid mänge meil ei tule. Neljast eelseisvast kohtumisest kahes läheme kokku tabeli ülemise otsa võistkondadega,» rääkis Aivar Lillevere.



Järgmise meistrivõistluste mängu peab Tuleviku II eeloleval pühapäeval kell 13 Viljandi kunstmuruväljakul FC Flora II-ga. Seejärel läheb ta vastamisi liiga liidri Levadia II ja Tallinna JK Legioniga ning viimasena kohtub ta 11. novembril Viljandis Kohtla-Järve Lootusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles