Looduskaitseviktoriin viib noored suvelaagrisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkaraja viit
Matkaraja viit Foto: Maarja Möldre

Keskkonnaamet ja ajakiri «Eesti Loodus» tähistavad looduskaitse juubelit viktoriinisarjaga «Eesti looduskaitse 100». Sari on mõeldud kõigile alates neljanda klassi õpilastest kuni täiskasvanuteni.


Oktoobrist märtsini ilmuvad igas «Eesti Looduse» numbris looduskaitse valdkondi puudutavad küsimused. Samad küsimused leiab ka keskkonnaameti kodulehelt, kus on praegu juba esimese vooru küsimused ja ka vastamise juhend.

Iga vooru küsimustele oodatakse vastuseid järgmise kuu 10. kuupäevani Keskkonnaameti kodulehe kaudu või «Eesti Looduse» postiaadressil postkast 110, 51002 Tartu, «Eesti looduskaitse 100».

Küsimustele aitavad vastuseid leida «Eesti Looduse» ja «Loodusesõbra» artiklid alates 2006. aastast. Õiged vastused ilmuvad igas järgnevas ajakirjanumbris ja keskkonnaameti kodulehel.

Õigete vastuste eest saadud punktid liidetakse viktoriini jooksul kokku. Hinnatakse neljas kategoorias: teine kooliaste (IV-VI klass), kolmas kooliaste (VII-IX klass), gümnaasium ja täiskasvanud.

Paremaid auhinnatakse looduskaitsekuu avamisel 2010. aasta maikuus.Üldhariduskoolide iga vanuseastme paremaid kutsutakse osalema suvises looduslaagris ning teisi edukamaid premeeritakse ajakirja «Eesti Loodus» tellimuste ja loodusraamatutega.

Järgmisel aastal täitub sada aastat Eesti esimese looduskaitseala loomisest: 14. augustil 1910 võeti looduskaitse alla linnurikkad Vaika saared. Aegade jooksul on kaitseala pindala suurenenud, 1993. aastal muudeti see Vilsandi rahvuspargiks. Tänu peaaegu sajandipikkusele looduskaitsele on Eestis veel puutumata loodust ja elupaiku haruldastele liikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles