«Maitsev punt» käis Viljandis

Tea Raidsalu
, «1Leht»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ürituse moderaator Andrus Roos jagas lastele tervisliku toitumise teemalisi voldikuid. Eriti suurt rõõmu pakkus lastele see, et nad said kingiks 14 kleepsu.
Ürituse moderaator Andrus Roos jagas lastele tervisliku toitumise teemalisi voldikuid. Eriti suurt rõõmu pakkus lastele see, et nad said kingiks 14 kleepsu. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Septembri lõpul käivitas Euroopa Komisjoni põllumajanduse ja maaelu arengu volinik Mariann Fischer Boel laste tasakaalustatuma toitumise ja tervislikumate söömisharjumuste kujundamiseks tervisliku toitumise kampaania. See kannab sõnumit «Söö, joo ja liiguta end!».


«Maitsev punt» koosneb kolmest rändkampaaniast, mis jõuavad kogu Euroopa Liidu, sealhulgas Eesti lasteni. 5.-16. oktoobrini reisisid ürituse tegelased värvikireva bussiga läbi Tallinna, Haapsalu, Pärnu, Viljandi ja Tartu.

Üritustel oli lõbu laialt: lapsed mängisid meeskonnamänge, nuputasid viktoriinil ja kuulasid õpetussõnu, kuidas ning mida süüa ja juua.

Viljandis peatus «Maitsva pundi» buss Valuoja põhikoolis ja Viljandi Paalalinna gümnaasiumis. Paalalinna kooli õppealajuhataja Griseldis Luisti arvates algklassi lastele üritus meeldis. «See oli midagi omapärast. Üks asi on see, mida õpetaja tunnis räägib, ja sootuks teine see, kui õpetab keegi väljastpoolt kooli. Arvan, et midagi jäi neile ikka meelde,» rääkis Luist.

Ürituse moderaatori Andrus Roosi sõnul on eesmärk rääkida lastele lõbusate mängude kaudu toidust üldisemalt ja õpetada neid tegema tervislikke valikuid. «Meie tuletame meelde neid asju, mida nad tunnis on juba kuulnud,» selgitas Roos.

Rändkampaaniaga ühel ajal käib «Maitsva pundi» veebisaidil kaheksa nädala jooksul interaktiivne varandusejaht: kuni 15-aastased koolilapsed püüavad võita sportlikke auhindu.

Kampaaniat toetavad belgia tennisetšempion Justine Henin ja Rosolino Cannio (noorim isik, kes on ujunud üle Sitsiiliat ja Itaaliat lahutava Messina väina - toimetus).

Uuringute põhjal on Euroopa Liidus ligi 22 miljonit ülekaalulist last, kellest 5 miljonit on rasvunud. Noori, kes ei pea meeles, et sööma ja jooma peab õigesti ja targalt, ähvardavad diabeet, südame- ja veresoonkonnahaigused ning varajane osteoporoos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles