Rohelised lubavad paremat lumekoristust

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised viisid valimisdokumendid raekotta jalgrattal.
Rohelised viisid valimisdokumendid raekotta jalgrattal. Foto: Elmo Riig / Sakala
Algatame kesklinna kõnniteede tervikliku lumekoristuse ja libedustõrje!

Rohelised lubavad oma programmis hõlbustada Viljandis jalgrattaga ja jala liikumist. Kõnniteede lumest lahtilükkamine ei tähenda nende meelest seda, et majaomanikud oma kohustustest pääseksid. Lihtsalt töötegemise võiks asendada rahamaksmisega.

Samas tunnistab roheliste kohalik liider Peep Tobreluts, et tegemist on teemaga, mille lahendamine on märksa raskem, kui ehk esmapilgul tundub. Et tänavate korrashoiuks on sõlmitud mitmeaastane leping, pole võimalik niisugust kõnniteede koristamist tööde kavva mahutada.

Tobreluts leiab, et just lumelükkamise tarbeks võiks linn luua nii-öelda sotsiaalseid töökohti. Raha töölistele palga maksmiseks tuleks nendelt majaomanikelt, kes ise lund lükata ei taha.

Soovime keskkonnasõbralikku, kiiret ja mugavat rongiühendust. Soovime Paalalinna raudteepeatust!

Peep Tobreluts usub, et linn saab Paalalinna raudteepeatuse tegemist vähemalt mõjutada.

«Selle võiks esimese asjana linna arengukavva panna,» lausus ta. «Äkki on siis võimalik selle tarbeks euroraha saada.»

Roheliste juht mainis, et lisapeatuse loomine pole sugugi uus mõte. «Sellest on varem rääkinud mitu poliitikut, kuid viimasel ajal pole sellest juttu tehtud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles