Isamaa ja Res Publica Liidu seikluspark

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liit.
Isamaa ja Res Publica Liit. Foto: .
Rajame seikluspargi!

Neli aastat tagasi esines toonane Isamaaliit «Sakala» meelest kõige huvitavama lubadusega: rajada koos naabervaldadega valgustatud terviserada Saarepeedilt ümber Viljandi järve Holstre-Polli. Nüüd pakub Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) linlastele seiklusparki.

Lubatud 40 kilomeetri pikkusest terviserajast on vahepeal arenenud Holstre-Polli keskus, ent mujal on seis sama mis nelja aasta eest.

IRL-i kohaliku juhi Tarmo Looduse jutu järgi pole raja ideest loobutud ja selle kavandamine jätkub. Neljal vahepealsel aastal ongi keskendutud Holstre-Polli arendamisele.

Seiklusparki, mis võiks tulla järvelähedastele nõlvadele, ei plaani IRL rajada ainult linna raha eest, vaid koos mõne eraettevõtjaga. Ta tõi näite Soome Turu linnast, kus säärane park on just linna ja ettevõtja ühisel jõul püsti pandud.
«Meil on vaja midagi, mis rahvast kokku tooks,» rõhutas Loodus.

Taastame Viljandi juhtiva rolli maakonna hariduselu korraldamisel!

Pärimisele, millal Viljandi kaotas oma juhtiva rolli maakonna hariduselu korraldamisel, vastas Tarmo Loodus, et see kadus koos nõukogude võimuga. Ta täpsustas aga, et koos juhtiva rolliga ei taha IRL nõukogude võimu tagasi tuua.

Lähi aastatel ei kavatse IRL jonni jätta ja võitleb hea gümnaasiumi rajamise nimel. Loodus peab tähtsaks, et selle mõttega tuleksid kaasa ka teised maakonna omavalitsused.

«Küsimus ongi selles, kas Suure-Jaani ja Abja teevad pingutusi ühe klassikomplekti säilitamise nimel või paneme seljad kokku,» selgitas ta.

Süvenev probleem on IRL-i esinumbri arvates see, et Viljandimaa noored valivad siinse gümnaasiumi asemel Tartu või Tallinna kooli. «Küsige valla- või koolijuhtide käest, millises gümnaasiumis õpivad nende lapsed,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles