Keio Kits kordas mullust võitu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Vaher
Anneli Vaher Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnajooksu võitis teist aastat järjest Holstre noormees Keio Kits, läbides raja 44 minutiga. Esimese naisena naasis rajalt Anneli Vaher.



Enne starti avaldas Keio Kits lootust, et suudab olukorda rajal algusest lõpuni kontrollida, ja nii see ka läks.

«Otsustasin teistel eest ära minna esimesel suuremal tõusul, Huntaugu mäel,» rääkis ta. «Nägin, et konkurentide samm muutus raskeks, minul aga probleeme polnud.»

Keio Kitse järel, temast kaks minutit hiljem lõpetas jooksu M-40 klassi kuuluv Tartumaa mees Oleg Karasjov, kes enamiku võistlusmaast läbis koos kolmandana finišeerunud virumaalase Mart Anderssoniga.

«Viis kilomeetrit enne lõppu tõstsin tempot ja konkurent sellega kaasa ei tulnud,» lausus Karasjov. «Keio Kitsega ma ei üritanudki sammu pidada, sest meie treenituse ja vanuse vahe on liiga suur.»

Keio Kits nentis, et joosta oli kerge ja mõnus, ehkki päev varem oli ta kaasa teinud kuuekilomeetrisel võistlusel Elvas ja sealgi võitnud.

«Kahel päeval järjest võistelda ei valmista mulle raskusi, pigem tuleb see kasuks. Ja ega ma Elvas end päris tühjaks jooksnud.»

Linnajooksu kiireima naisena lõpetas Anneli Vaher ajaga 56.54.

Teise naisena jõudis Vabaduse platsile tartlanna Liina Luik ja kolmandana Kaja Vals Harjumaalt.

Parima noore autasu pälvis M-14 klassis esimesena ja üldarvestuses 44. lõpetanud Kevin Raja. Tema aeg oli 57,09.

Tänavusel linnajooksul sai tulemuse kirja 204 osalejat.

Jooksjate kõrval tegi linnajooksu rajal tänavu kaasa 42 kepikõndijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles