Repliik: Ma pole korruptant

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Sattusin kunagi ühes seltskonnas vaidlema Viljandis üsna tuntud inimesega, kes väitis raudkindlalt, et «Sakala» on «Postimehe» käepikendus ja siinsed ajakirjanikud avaldavad vaid Reformierakonnale meelepäraseid lugusid. Mul ei õnnestunudki teda ümber veenda, sest ta arvas, et ka pugemise eitamine on mulle ette kirjutatud.


Eile helistas mulle üks vanahärra Abja vallast ja küsis, miks lehes ei avalikustatud kahe kitsetallesid tapnud salaküti nimesid. Minu selgitust, et keskkonnainspektsioon alles menetleb juhtumit ja laskjagi on veel kindlaks tegemata, pidas ta katseks süüdlasi varjata. Mees oli nii veendunud minu korrumpeerumises, et pärast süüdistuste näkkupaiskamist katkestas kõne.



Ma mõistan kahe jahimehe teo kompromissitult hukka, kuid leht saab nende nimed avaldada ikka alles siis, kui nad on ametlikult karistuse saanud. Julgen ka asja menetleva keskkonnainspektsiooni nimel öelda, et kellelgi pole kavas seaduserikkujaid iga hinna eest saladuses hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles