Tanel Heli lõpetas särava karikaga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Heli
Tanel Heli Foto: Erakogu

Viljandlane Tanel Heli võitis nii Eesti aerutamise karikavõistluste viimase etapi kui kogu sarja.


Aerutajad lõpetasid hooaja möödunud laupäeval Pirita jõel, kus meestele oli kavas üheksa- ja naistele kolmekilomeetrine mõõduvõtt.



Meeste kanuusõitjate konkurentsis võttis etapivõidu ja ühtlasi sarja üldvõidu Tanel Heli.



Neidude B-klassi süstal lõpetas Helery Rullingo Pirital teisena ja platseerus karikavõistluste lõpparvestuses kolmandaks. Neidude A-klassis oli Eve Külasalu viimasel etapil kolmas ja sai sama koha ka sarja kokkuvõttes.



Haiguse tõttu ei startinud viimasel osavõistlusel Kadi Külasalu, ent varasema üheksa etapiga oli ta endale naissüstasõitjate seas juba teise positsiooni kindlustanud.



Treener Kalev Heli nimetas lõppenud hooaega viljandlastele edukaks.


«Karikavõistlustel said meie sportlased kokku 49 auhinnalist kohta. Meistrivõistlustel pälvisid nad 18 medalit, neist neli kuldset,» loetles ta.



Viljandlaste Eesti meistrivõistluste medalite kollektsiooni viimane täiendus tuli kahe nädala eest Tartus peetud Emajõe maratonilt: 36-kilomeetrisel mõõduvõtul saavutas Tanel Heli meeste ühekanuul hõbemedali. Naistest lõpetas Eve Külasalu neljanda kohaga. Kanuupoisid Madis Vitsut ja Mihkel Vitsut ületasid lõpujoone kuuenda ja seitsmendana.



Hooajale tagasi vaadates nimetas Kalev Heli märkimisväärseks tütarlaste edusamme: nad noppisid hulgaliselt auhinnakohti nii karika- kui meistrivõistlustelt.



Samuti tõstis treener esile Viljandi kanuupoisse. «Eredalt jääb meelde meie kahekanuu hõbemedal meistrivõistlustelt. Kui varasematel aastatel jäi meil sageli õnnest vajaka, siis sel aastal oli fortuuna meie poolel,» meenutas ta ülinappi võitu.



Tänavune hooaeg sisendas Kalev Helile lootust. «Nii mõnelgi distantsil saavutasime ülinapi võidu, samas kui varasematel aastatel pidime sageli tunnistama ülinappe allajäämisi,» põhjendas ta.



Treeneri sõnul hakkavad aerutajad pärast mõningast puhkust juba tulevaks võistlushooajaks põhja laduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles