Tallinn üritas Viljandimaalt kartuleid rentida

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linn eksponeeris abikartuleid Vabaduse väljakul.
Linn eksponeeris abikartuleid Vabaduse väljakul. Foto: Toomas Huik.

Keskerakonna juhitava Tallinna linnavalitsuse kava jagada pealinlastele kartuleid ja küttepuid tõi vahendajate telefonikõne ka Kolga-Jaani valla tuntud kartulikasvatustalu peremehele Märt Laansalule.


«Mingid aktiivsed noored inimesed küsisid kuus alust ehk umbes kuus tonni kartulit rendile, et neid mingil reklaamiüritusel näidata,» meenutas Laansalu. «Ettevõtjana ei taha ma poliitilistes mängudes osaleda ning olin nõus vaid müüma ja nemad olid sellega nõus.»

Laansalu sõnul sai ta veidi alla kahe krooni kilogrammist. «Kartul polnud kõige kvaliteetsem ja ega ostja mingeid erilisi nõudeid esitanudki,» ütles talunik. Kartuli läbimõõt pidi siiski olema vähemalt kolm sentimeetrit.

Tallinna linnavalitsus algatas abivajajatele küttepuude ja talvekartuli jagamise, mis aga on saanud opositsiooni kriitikat, sest «Maalehe» andmetel läheb kilogramm kartulit linnavalitsusele maksma 5 krooni. Pealegi peetakse seda osaks Keskerakonna valimiskampaaniast.

Eeriksaare kartulid pandi koos küttepuudega välja Vabaduse platsil. See kogus pidi linnavalitsuse väitel abistamiskampaaniat illustreerima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles