Kirivere kool alustas õppeaastat uues kuues

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirivere põhikooli ruumid on nüüd rõõmsad ja valgusküllased. Esmaspäeval andis õpetaja Piret Jukk seal inimeseõpetuse tundi korraga esimesele
ja teisele klassile.
Kirivere põhikooli ruumid on nüüd rõõmsad ja valgusküllased. Esmaspäeval andis õpetaja Piret Jukk seal inimeseõpetuse tundi korraga esimesele ja teisele klassile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kirivere põhikooli poisid pääsevad eeloleval talvel iganädalasest puude  tassimisest, sest remonditud koolimajas on nüüd ahjude asemel radiaatorid.


Kuni käesoleva õppeaastani algas poistel iga nädal sellega, et nad panid kitlid selga ja kindad kätte ning vedasid puud kuurist koolimajja hoiuruumidesse. Sealt kandis öövalvur-kütja need õhtul edasi ahjude juurde.



Direktor Mare Kolgi jutu järgi oli samasuguse kohustus juba paljudel praeguste õpilaste vanematel. «Majas oli ju 21 ahju, mis tuli iga päev soojaks kütta.»



Koolijuht meenutas, et külmade ilmadega pidi öövalvur juba õhtul kell kümme ahjudesse tule tegema, et hommikul kella kuueks jõuaks neis kaks täit puid ära põletada — siis läks maja kella kaheksaks soojaks.



«Praeguseks on see kõik ajalugu,» ohkas ta kergendatult. «Tänu remondile on meil koolis radiaatorid ja puuküttega katlamaja. Ahjude vahet jooksmine jääb ära.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles