Mart Laar: kõige hullem on noorte tööpuudus

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Pm

Neljapäeval Viljandis käinud ning kultuurimajas linlastega kohtunud Isamaa ja Res Publica Liidu juht Mart Laar ütles, et praeguses majandusseisus on kõige hullem noorte tööpuudus.


"Tööpuudus on üldse üks suuremaid muresid," tunnistas Laar. Kõige suuremaks probleemiks pidas ta aga värskete koolilõpetajate olukorda, sest hulk äsja kõrghariduse saanud noori ei leia endale tööd.


"Nad lähevad seetõttu välismaale," nentis ta. "Osa tööta jäävaid noori ei sisene aga kunagi tööturule."

Laari hinnangul on üks lahendus suunata noored tagasi koolipinki. Tema sõnul peaks Eesti õppima Soome 1990. aastate alguse kogemustest. "Sealse lama ajal loodi võimalusi end tasuta harida. Kas või keelekursustel. Nii õppisid soomlased 1990. aastate algul inglise keelt rääkima," kõneles ta.

Laari väitel kulutab riik tänavu 150 miljonit krooni, et tööta noori kõrgkoolidesse meelitada. "Tean, et haridusminister soovib seda summat järgmisel aastal veelgi suurendada."

Samuti lubas Laar, et lähikuudel rakenduvad täiel määral Eesti majanduse turgutamise programmid, ning avaldas lootust, et need aitavad kaasa töökohtade säilimisele ja uute loomisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles