Mänguväljak toob sära silmisse

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaialapsed kogunesid uute mänguvahendite püstipanekut vaatama, aga kaheaastane Pärtel asus innukalt mutreid kinni keerama.
Lasteaialapsed kogunesid uute mänguvahendite püstipanekut vaatama, aga kaheaastane Pärtel asus innukalt mutreid kinni keerama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saarepeedi lasteaia juures valmib varsti suur mänguväljak, mida on kaua oodatud.


Eile keskpäeval võis näha töömehi uusi atraktsioone paigaldamas. Põnevust pakkus see ka mudilastele, kes uudishimulikult meeste tegutsemist jälgisid.



Lasteaiaõpetajad väljendasid suurt rõõmu selle üle, et kerkib lapsesõbralik mänguväljak.



«Nüüdsest saavad lapsed maja juures isu täis ronida, pole vaja enam metsas mände trööpamas käia,» lausus poolnaljatamisi lasteaiaõpetaja Piret Ahosepp.



Mänguväljaku saamise projekti kirjutas Saarepeedi valla arendusnõunik Salme Koplikask.



Ta selgitas, et senine mänguväljak rajati 1987. aastal. Osa atraktsioone toodi sinna vanast lasteaiast ning need on üle 30 aasta vanad. Vahepeal on lisandunud koos lapsevanematega tehtud liivakaste ja puidust mängurong.



Salme Koplikask tõdes, et vanad mänguvahendid polnud enam lapsesõbralikud ja liumägi muutus juba isegi ohtlikuks.



«Leidsime, et need tuleb välja vahetada ja luua lasteaialastele sõbralik, arenemiseks soodus paik.»



Arendusnõuniku sõnutsi on osa atraktsioone mõeldud alla 12-aastastele.


Need passivad hästi algklassilastele, kes käivad mudilastega ühes majas.


Mänguvõimaluse saavad ka teised Saarepeedil elavad lapsed. Aiaga piiratud alale pääseb siiski vaid loaga ja täiskasvanu saatel.



Saarepeedi lasteaia mänguväljakut ehitab osaühing Tiptiptap. LEADER-i meetmest saadi selleks 110 000 krooni ja omaosaluse 36 000 krooni tasus vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles