Zetod püstitasid folgil kõigi aegade publikurekordi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile sündis folgil kõigi aegade publikurekord.
Eile sündis folgil kõigi aegade publikurekord. Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Selle aasta pärimusmuusika peo populaarseimaks esinejaks kujunes ansambel Zetod koos Lenna Kuurmaa ja neidudekooriga Tsibihärblaseq, kes kogusid nii neljapäeval kui laupäeval suurima hulga publikut.


Festivali pressipealiku Katre Ratassepa sõnul möödus laupäev festivalil hoogsalt. "Lõunase vihmasahmaka järel välja tulnud päike soojendas kontserdikülastajate südameid ja aitas kaasa õhtusele publikurekordile," teatas ta. Kui palju inimesi Zetosid kuulamas-vaatamas käis, korraldajad ei avaldanud.


Sarnaselt festivali avapäevale kogus ka laupäeval suurima hulga publikut Zetode, Lenna Kuurmaa ja Tsibihärblaste esinemine, millest kujunes festivali ajaloo rahvarohkeim kontsert. Erakordselt sooja vastuvõtu osaliseks sai Vene balalaikavirtuoos Aleksei Arkhipovsky vaatemänguline esinemine Kirsimäel.

Temperamentseks ja tantsuliseks kujunes ka Brasiilia pereansambli Clā Brazil südaöine etteaste ööklubis ning sooja vastuvõtu osaliseks sai noort muusikute punt Blima Astuuriast.

Festivalipäev lõppes vastu hommikut, pärast etno-DJ-de Harl:Etno ning Pickney Tigeri omavahelist mõõduvõttu maailmamuusika peol Kultrahoovis. Laupäevane piletimüük jäi samasse suurusjärku eelmise aastaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles