Repliik: Kriis murendab usalduse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Enamiku maailma riikide majanduses on praegu raske aeg ja sellises olukorras on kahtlemata vaja kulusid kärpida.

Eestis torkab paraku silma, et kärpeid tehakse valdkondades, mis puudutavad teistest enam vähe kindlustatud inimesi. Tegelikult peaks riik neid kriisiajal just rohkem toetama - majanduse õitsengu aastail saavad nad ju isegi hakkama.



Riigi teine kohustus peaks praegu olema oma rahvale turvatunnet pakkuda. Meil aga kipub lootus, et asjad peatselt paranevad, haihtuma, sest võimulolijad viidavad aega omavahelise nääklemisega. Kogu aur läheb eelarvekärbetele, mitte majanduse turgutamise võimaluste otsimisele.



Vaevalt, et kriisi möödudes inimeste usaldus riigi vastu endine on. Kindlasti näiteks ei usalda nad enam endisel määral pensionisambaid.



Andrus Ansipi valitsusel on vedanud, et raskustega tuleb rinda pista kogu maailmal. Muidu oleks lubadus viia Eesti viie maailma jõukama riigi hulka juba ammugi talle kirstunaelaks saanud. Töökohtade kadumine ka Soomes ja teistes lähiriikides on aga ära hoidnud eestlaste suurema väljarände, mis võinuks meie riigi tööealistest inimestest tühjaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles