Asjatundja hindab kõrgelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sirbis kirjutas Eesti muusikaakadeemia viiuliõppejõud Niina Murdvee Jevgeni Sviridovi Tallinnas antud kontserdi kohta järgmist.

«Sviridov tunnetab mängitavat muusikat elavalt ja orgaaniliselt kui igioma. Barokk sobib talle hästi. Kogu mõtteliini voolavus ja värvikus nii kõlakujunduselt kui strihhide valikul, mõnigi kord ka suure noorusliku uljusega esitatuna, köitsid jäägitult, n-ö eluta momenti ei tabanud kordagi.

Bachi konkursil Saksamaal Leipzigis sai Sviridov kahe aasta eest esikoha ja eripreemia. Kuulates tabasin end korduvalt mõttelt, kas on võimalik, et seesama kütkestav baroklik tõlgitsus, sama idee sai esitatud ka kaasaegsel pillil? Või tingis siis pill teise kontseptsiooni ja esitusviisi? Samuti tekkis osa lõppedes küsimus, kas nii noor mängija suudab nii intensiivse osa järel kohe lülituda teisele pillile, teisele ajastule, teisele häälestusele…

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles