«Koidu» sõnum ei sobinud laulupeole

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus vastu 20. augustit korraldatud öölaulupeoga «Järjepidevus» tähistati 25 aasta möödumist laulva revolutsiooni algusest ja Eesti Vabariigi 95. aastapäeva. Ühislaulmise peakorraldaja oli Margus Kasterpalu, kes on ka Ugala teatri loominguline juht.
Tartus vastu 20. augustit korraldatud öölaulupeoga «Järjepidevus» tähistati 25 aasta möödumist laulva revolutsiooni algusest ja Eesti Vabariigi 95. aastapäeva. Ühislaulmise peakorraldaja oli Margus Kasterpalu, kes on ka Ugala teatri loominguline juht. Foto: Anni Nöps / Postimees

Öölaulupeol «Järjepidevus» tuli esitamisele 63 rahva armastatud laulu, kuid paarikümne tuhande liikmelise publiku nõutud Tõnis Mäe «Koit» jäi kõlamata.

Öölaulupeo peakorraldaja, Ugala teatri loomingulise juhi Margus Kasterpalu sõnul ei olnud peo eesmärk lihtsalt pühasid laule üle laulda. Valik tehti kindlatel alustel ja oli soov, et Tõnis Mägi küll on laval, aga laulab oma võimsa «Palve».

Öölaulupeo peakorraldaja Margus Kasterpalu, miks «Koit» ikkagi repertuaarist välja jäi, kuigi publik seda ootas ja kohapeal nõudis?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles