Näituse avamisel tuleb paar pauku ikka teha

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Hullust hobusest» on Seaküla Simsonil  lõputult lugusid, kõiki neid ei luba ta ajalehes ära trükkida. Igatahes näib see olevat päris hea äriartikkel.
«Hullust hobusest» on Seaküla Simsonil lõputult lugusid, kõiki neid ei luba ta ajalehes ära trükkida. Igatahes näib see olevat päris hea äriartikkel. Foto: Tiina Sarv / Sakala

See on päris uhke elamine, kuhu Kondase keskuse näitusereis lõpuks jõuab: hoovi viivat teed valvavad skulptuurid, edasi tuleb atraktiivne valvuriputka, avaras õues on mitu ilusat maja. Peatselt selgub, et ühes on ateljee, teises kunstniku enda ja kolmandas tema endise abikaasa eluase.

Eesti ühe tunnustatuma skulptori Aivar Simsoni kodu asub Lahemaal mere kaldal. Ja neile, kellele see nimi just palju ei ütle, on kindlasti hoopis paremini tuntud Seaküla Simson, üks Eesti kunstimaastiku koloriitsemaid kujusid.

Samamoodi kui skulptuuride tegemist, naudib mees rääkimist. Edasi lähemegi tema lugudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles