Vahepeal unarusse jäänud maaparandus kulub põllumehele marjaks ära

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömehed Kullar Hunt (taga) ja Kunnar Hunt (ees) sätivad Eestis vähe levinud drenaažipesumasinat, et pesta puhtaks Kaarli küla maaparandus-arendusühingu põldude kuivendussüsteemi torud.
Töömehed Kullar Hunt (taga) ja Kunnar Hunt (ees) sätivad Eestis vähe levinud drenaažipesumasinat, et pesta puhtaks Kaarli küla maaparandus-arendusühingu põldude kuivendussüsteemi torud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maakuivendusse tekkinud kahekümneaastane paus on Priit Asi sõnul põldude kuivendussüsteemile laastavalt mõjunud. Osaühingul AP Holding, mille eesotsas ta on, tuleb praegu korda teha ummistunud torusid ja vanu kaeve, mis põhjustavad alatasa rikkeid.

Objektijuht räägib, et lagunenud puitkaanega kaevud on kerged sisse vajuma ja nii tekib järjekordne rikkekoht.

Praegu on AP Holdingu töömehed ametis Õisu kandis. Seal on põldude kuivenduse tellinud mittetulundusühing Kaarli Küla Maaparandus-arendusühing, keda esindab Arne Lohu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles