Võidupüha Viljandis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kell 19 rivistavad end Vabaduse platsil üles kaitseliitlased, noorkotkad, kodutütred, naiskodukaitsjad ning omavalitsuste esindajad.
Kell 19 rivistavad end Vabaduse platsil üles kaitseliitlased, noorkotkad, kodutütred, naiskodukaitsjad ning omavalitsuste esindajad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võidupüha ja maakaitsepäeva tähistamine Viljandis algab teisipäeval, 23. juunil kell 9, kui maavalitsuse, omavalitsuste liidu, linnavalitsuse ja kaitseliidu esindajad asetavad lilled Vabadussõjas langenute ühiskalmistule.


Edasi suundutakse lillede asetamiseks ja kõnede pidamiseks Johan Laidoneri mälestussamba juurde, Kaitseliit asetab lilled ka Garnisoni kalmistule ning kapten Anton Irve mälestuskivi juurde.

Kell 10 algab võidupüha oikumeeniline jumalateenistus Viljandi Jaani kirikus.

Kella 11-14 on Viljandi lauluväljakul väljas Kaitseliit, päästeteenistus ja politsei.

Kaitseliidu noorteorganisatsioonid annavad huvilistele edasi kasulikke teadmisi matkamise, telkimise ja kanuusõidu kohta. Päästeteenistus tutvustab esmaste tulekustutusvahendite kasutamist. Politsei esindajad näitavad märulipolitsei tööd, politseikoera kasutamist ja teisi huvitavaid tegevusi.

Lauluväljakul on ka tehnika- ja relvanäitus.

Kell 19 rivistavad end Vabaduse platsil üles kaitseliitlased, noorkotkad, kodutütred, naiskodukaitsjad ning omavalitsuste esindajad.

Maavanema kohusetäitja Tõnis Korts annab Viljandimaa linnade ja valdade esindajatele üle Eesti Vabariigi presidendi süüdatud võidutule, Viljandimaa omavalitsuste liit annab kätte konstaablipreemia ning Sakala malev Kaitseliidu ergutused.

Kõik viljandimaalased on oodatud kodustesse jaanilõketesse presidendi süüdatud tuld võtma. Selleks on hea kaasa võtta tõrvik või latern.

Meeleolu loovad Sakala meeskoor ja Viljandi Linnakapelli brass. Üritus lõpetatakse ühislauluga «Jää vabaks, Eesti meri».

Korraldajad paluvad tähele panna, et Vabaduse plats on 23. juunil kella 15-20 sõidukitele parkimiseks suletud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles