Repliik: Paar meetrit vahet

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: Erakogu

Raadios kõlab reklaam sellest, kuidas üheksakümne asemel sajaga liikudes on ajavõit kõigest mõni minut, küll aga seab aina möödumisvõimalusi otsiv liikluses heegeldav juht ohtu enda ja kaassõitjad.

Kahjuks on suurematel maanteedel üheksakümnekilomeetrise tunnikiirusega sõita üsna keeruline, sest nii jääd teistele jalgu. Kui oled aga naisterahvas ega rooli just maasturit, peab iga mehepoeg pühaks kohuseks sinust mööda vuhiseda.

Kõige hullem on, kui mõni roolikuningas haagib end kümneteks kilomeetriteks vaid paarimeetrist vahet hoides su sappa, sest möödumisvõimalust ei teki või ei võta ta auto kiirust üles ja tuleb oodata tee langust. Ohutulede vilgutamine mõjub ainult osale juhtidest. Tee äärde tõmmata ja taga sõitja mööda lasta võib kord või paar, mitte kogu aeg. Vajutada gaasi ja enam kui sajakilomeetrise tunnikiirusega eest ära kihutada on aga ohtlik liikluseeskirja rikkumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles