Maratonujuja Teet Daaniel alistas Võrtsjärve

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maratonujuja Teet Daaniel
Maratonujuja Teet Daaniel Foto: Margus Ansu / Postimees

Reedel Vaibla rannast ambitsioonika plaaniga vette läinud Teet Daaniel ujus Võrtsjärve lõunatippu. Päris plaanitult 40-kilomeetrine retk siiski ei läinud: Pikasilla lähedal vohavad vesikasvud ja kalurite püügivahendid sundisid ujujat mõni kilomeeter enne Emajõe suuet veest välja tulema.

«Enesetunne on hea, taastumine kurnavast retkest võtab ehk kolm päeva,» lausus Daaniel pärast kümnetunnist ujumist. Oma sõnul läbis ta plaanitud 40 kilomeetrist umbes 38. «Järve lõunakaldal polnud enam võimalik ujuda, liiga palju vesikasve ja kalameeste võrke oli seal.»

Kogenud pikamaaujuja sõnul on Võrtsjärv oma teravate ja tihedate lainete tõttu sääraseks ettevõtmiseks päris keeruline veekogu, pealegi muutis õhtu saabudes ujumise raskeks üha valjenev tuul. «Äikesepilved läksid meist õnneks veidi eemalt mööda, aga tugev tuul kergitas korralikult lainet,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles