Maratonujuja Teet Daaniel alistas Võrtsjärve

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maratonujuja Teet Daaniel alistas Võrtsjärve.
Maratonujuja Teet Daaniel alistas Võrtsjärve. Foto: Erakogu

Reedel Vaibla rannast ambitsioonika plaaniga vette läinud Teet Daaniel ujus Võrtsjärve lõunatippu, kuid päris plaanitult ligemale 40-kilomeetrine retk siiski ei läinud. Pikasilla lähedal järves vohavad vesikasvud ja kalurite püügivahendid sundisid ujuja mõned kilomeetrid enne Emajõe suuet veest välja tulema.

«Enesetunne on hea, taastumine kurnavast retkest võtab ehk kolm päeva,» lausus Teet Daaniel pärast kümnetunnist ujumist. Oma sõnul läbis ta plaanitud 40 kilomeetrist umbes 38. «Järve lõunakaldal polnud enam võimalik ujuda, liialt palju vesikasve ja kalameeste võrke oli seal,» tunnistas ta.

Kogenud pikamaaujuja sõnul on Võrtsjärv oma teravate ja tihedate lainete tõttu päris keeruline koht sääraseks ettevõtmiseks, pealegi muutis õhtu saabudes ujumise raskeks üha valjenev tuul. «Äikesepilved läksid meist õnneks veidi eemalt mööda, aga tugev tuul kergitas korralikult lainet,» kõneles ta.

Teet Daaniel tunnistas, et suutis kogu distantsil hoida suhteliselt ühtlast tempot. «Ujusin keskmiselt 15 minutiga kilomeetri. Raskeks läks järve keskosas, kus vesi hakkas kummaliselt kandma ning veerandtunniga suutsin edasi liikuda vaid paarsada meetrit,» meenutas ta.

Eelmistel aastatel on Teet Daaniel teinud ujudes tuuri Vormsilt Hiiumaa, Saaremaa ja Muhumaa kaudu mandrile, kroolinud Emajõel Tartust Peip­sini ja Võrtsjärvest Tartuni ning teinud tiiru Naissaarelt Aegna, Prangli ja Rammu kaudu Koipsile.

Järgmise väljakutsena kavandab mees sõpradega ette võtta ujumismatka Tartust Narva-Jõesuuni. «Ilmselt jääb see 4-5-päevane retk tulevasse aastasse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles