Viljandi ootab stipendiume taotlema

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ootab 1. augustini taotlusi Viljandi linna nimelise kõrghariduse aastastipendiumide, kutseõppe aastastipendiumide ning spordi- ja loomestipendiumi saamiseks.

Viljandil on edukalt õppivate üliõpilaste tunnustamiseks kümme stipendiumi.
• Carl Robert Jakobsoni stipendium põllumajanduse õppevaldkonna üliõpilasele
• Friedrich Kuhlbarsi stipendium hariduse õppevaldkonna üliõpilasele
• Johann Köleri stipendium humanitaaria ja kunstide õppevaldkonna üliõpilasele
• Johan Laidoneri stipendium määratlemata õppevaldkonna üliõpilasele
• Jaan Lattiku stipendium humanitaaria ja kunstide õppevaldkonna üliõpilasele
• August Maramaa stipendium loodus- ja täppisteaduste õppevaldkonna üliõpilasele
• Mats Nõgese stipendium tervise ja heaolu õppevaldkonna üliõpilasele
• Karl Papello stipendium tehnika, tootmise ja ehituse õppevaldkonna üliõpilasele
• Jaan Tõnissoni stipendium sotsiaalteaduste, ärinduse ja õiguse õppevaldkonna üliõpilasele
• Roman Toi stipendium muusika eriala magistriõppe üliõpilasele, kes peab olema läbinud edukalt magistriõppe esimese õppeaasta.

Õppevaldkondade sisulise liigitusega saab tutvuda Viljandi linna kodulehel.

Kutseõppestipendiumi taotlemiseks on kaks kategooriat: tehnilistel erialadel õppivad õpilased ja teistel erialadel õppivad õpilased.

Nii nimeliste stipendiumide kui kutseõppestipendiumi taotleja elukoht peab õppeasutusse astumisel olema registreeritud Eesti rahvastikuregistri andmetel Viljandis. Taotlustele tuleb lisada õppeasutuse soovitus ja õppeasutuse kinnitatud väljavõte õppetulemustest.

Spordistipendium määratakse Viljandis elavatele ja tegutsevatele isikutele, kes esindavad Viljandit või Viljandi spordiklubi, et väärtustada ja toetada nende tegevust spordi arendamisel ja populariseerimisel nii Viljandis kui kogu maailmas. Ühte sportlast ei toetata aasta jooksul rohkem kui kaks korda. Ei rahastata varustuse soetamist ja võistkondade üksikliikmeid.

Loomestipendium määratakse Viljandis elavatele või tegutsevatele autoritele või esitajatele, kes tegutsevad kujutava või rakenduskunsti, lavakujunduse, audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri alal, et väärtustada ja toetada nende tegevust Viljandi kultuurielus.

Statuudid ja taotlemise ankeedid on Viljandi linna koduleheküljel: https://www.viljandi.ee/et/eeskirjad-korrad-statuudid ja https://www.viljandi.ee/et/avaldusevormid

Komisjonid ei võta arutusele puudulikult vormistatud taotlusi (nt tasakaalust väljas eelarve) ning aruandevõlglaste taotlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles