Pärimusmuusika festival on külaliste vastuvõtuks valmis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korraldajad annavad teada, et 25.—28. juulini peetav Viljandi pärimusmuusika festival on külaliste vastuvõtuks valmis.
Korraldajad annavad teada, et 25.—28. juulini peetav Viljandi pärimusmuusika festival on külaliste vastuvõtuks valmis. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Korraldajad annavad teada, et 25.—28. juulini peetav Viljandi pärimusmuusika festival on külaliste vastuvõtuks valmis. Kõik esinejate ja eluoluga seotud info on täies mahus kättesaadav kodulehelt. Sealt leiab teavet ka õpitubade kohta, mis on kõigile huvilistele tasuta. Õpitubades on võimalik saada osa nii laulust, tantsust kui tänavuse festivali teema, rituaalide ja traditsioonidega seotust.

Tavapäraselt on kontserdipaigad EMT Kaevumäe ja Kirsimäe lava, roheline lava, Jaani kirik, lennukitehas ja A. Le Coqi telk Vabaduse platsil. Täiesti uue kohana on lisandunud Viljandi muuseumi hoov. Uudisena sõidab reedel ja laupäeval Viljandi raekoja platsile veoautolava, mille kastist saab kahe tunni jooksul tasuta kuulata festivalil esinevaid artiste.

Samuti jätkuvad pärimusmuusika festivalil tratsioonilised öised sussisahistamised aida suures saalis, PÖFFi filmiprogramm ametite majas, Ööülikooli loengud, muinasjututuba ja käsitööhoov. Regilaulupesas Kondase keskuse hoovis on kolmel päeval võimalik osa saada päris seto pulmast.

Lisaks suurejoonelisele põhiprogrammile on 21. Viljandi pärimusmuusika festival seotud mitme huvitava kõrvalprojektiga, mis sellele lisavärvi annavad. Koos taaskasutusmoekunstnikega algatati projekt, et leida rakendus eelmistest aastatest seisma jäänud festivalisärkidele. Koostöös Eesti Rahva Muuseumiga aga kutsutakse külalisi üles osalema kodumaa piltide kogumise aktsioonil, mille kohta leiab informatsiooni siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles