Esmaspäeval jõuab Viljandisse motobande

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäevast neljapäevani osaleb 30 Eesti kultuuritegelast teist korda heategevuslikul mototuuril «Kultuurne motobande». Viljandisse jõuab tuur esmaspäeval, peatudes kell 12 Olerexi tanklas.


Motobande teele jäävates Olerexi tanklates jagatakse jalgratastel või mopeedidel tulijatele helkurveste. Loomullikult on noortel võimalik oma lemmikutelt autogramme saada ja mitmesuguseid mootorrattaid uudistada.

Mototuuril osalevad näiteks Jaagup Kreem, Koit Toome ja Elmar Liitmaa, kolm muusikut Eesti riiklikust sümfooniaorkestrist, mitu disainerit, mitmekordne Eesti meister ringrajasõidus Hanno Velt, teleajakirjanik Tanel Talve ja paljud teised. Uuendusena saab tänavu jälgida tuuri kulgemist internetikeskkonnas http://jointspace.ee/motobande.

Möödunud aastal jagas kultuurne motobande tanklates noortele liiklejatele 699 helkurvesti ning kogus Kuningas Arthuri Fondi tervelt 56 000 krooni, et jätkata pisut pööraste algatuste toetamist ka edaspidi.

«Tuleb rõõmuga nentida, et üha enam on tänavapildis ja maanteedel märgata helkurvestides kahel rattal liiklejaid. Loodetavasti on oma osa selles «Kultuursel motobandel»,» räägib motohuvilisest SEB liisingu juht Indrek Julge.

Tänavusel laulupeoaastal ostetakse tuuri käigus kogunenud tulude abil tagasi Gustav Ernesaksale kuulunud isiklikud esemed, mis on kahetsusväärsel kombel Eesti antikvariaatidesse sattunud, ning annetatakse need tema majamuuseumile.

Kõik tuuriga seotud kulud kannavad sõitjad ise, annetustena ja sponsoritelt laekunud raha läheb täies mahus heategevuseks. Kümne aasta jooksul on Kuningas Arthuri Fond toetanud kultuuriobjekte ühtekokku rohkem kui 800 000 krooniga.

««Kultuurse motobande» tuur oli mulle üks möödunud suve meeleolukamaid ringreise,» ütleb mototuuril osalev Koit Toome. «Asja tuum on jäänud samaks: kui tänu meie ettevõtmisele saab kas või üks noor vähem liikluses vigastada, on kogu sõit läinud asja ette.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles