Aerutajate hooaeg kogub tuure

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu Tartu ülikoolis tudeeriv viljandlane Tanel Heli valmistub juulis Poolas peetavateks alla 23-aastaste Euroopa meistrivõistlusteks. Homme ja ülehomme kontrollib ta oma võistlusvalmidust Lätis.
Praegu Tartu ülikoolis tudeeriv viljandlane Tanel Heli valmistub juulis Poolas peetavateks alla 23-aastaste Euroopa meistrivõistlusteks. Homme ja ülehomme kontrollib ta oma võistlusvalmidust Lätis. Foto: Erakogu

Eesti aerutajatel on sel hooajal seljataga viis karikavõistluste sõitu ning viljandlased on juba korjanud hulga auhindu. Pühapäeval on nende kord konkurente võõrustada.


Ehkki hooaeg algas juba aprilli lõpul, tegid viljandlased oma esimesed kaks kaalukamat, karikasarja kuuluvat sõitu mai keskel Narvas. Möödunud nädalal lisandus kaks karikasõitu Tallinnas.



«Et jää püsis Viljandi järvel kaua ja me saime enne esimest võistlust väga vähe vee peal harjutada, polnud Tartu kevadregatt meile kuigi edukas,» rääkis Viljandi aerutajate treener Kalev Heli ning lisas, et seal tegid kaasa vaid meie vanemad aerutajad.

Treeneri jutu järgi on viljandlaste saavutused hooaja edenedes paranenud ning seda tõestab ka viimati peetud võistlus Tallinnas. Pikemal, 1000 meetri distantsil oli meeste ühekanuul võidukas end Tartu ülikooli spordiklubi ja Viljandi vahel jagav Tanel Heli. Samal distantsil saavutas naiste süstal teise koha Kadi Külasalu ning Eve Külasalu oli tütarlaste A-klassis ja Helery Rullingo tütarlaste B-klassis kolmas.

500 meetri distantsil lõpetasid Kadi ja Eve Külasalu mõlemad oma võistlusklassis teisena ning Helery Rullingo oli taas kolmas. Kanuumeeste poolekilomeetrisel võistlusmaal pidi Tanel Heli tunnistama pärnulase Danek Tšuškini nappi paremust.

Peale eespool nimetatute tunnustas Kalev Heli noorimat viljandlannat Maarja Pitki, kes sai tütarlaste D-klassis mõlemal distantsil viienda koha. Noormeeste A-klassi kanuu lühemal distantsil oli Mihkel Vitsut viies ja pikemal distantsil neljas. Meeste 1000 meetri kanuusõidus pävis Madis Vitsut neljanda tulemuse.

«Nuriseda pole põhjust - tegime päris normaalse võistluse,» võttis Kalev Heli Harku järvel teoks saanud mõõduvõtu lühidalt kokku.

Eeloleval pühapäeval Viljandi järvel korraldataval hansaregatil lubas treener vee peale saata peaaegu kogu treeningugrupi.

«Kui pole liiga tugevat tuult ja hullu ilma, saab nii mõnigi pisike aerutaja oma esimese võistluskogemuse,» lausus ta.

Hansaregatil on kavas pikad distantsid, mis sõltuvalt võistlusklassist ulatuvad 2500 - 10 000 meetrini. Esimene start antakse Männimäe aerutamisbaasi juures kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles