Tublisid lõpetajaid on väga palju

Toomas Sildam
, presidendi avalike suhete nõunik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

SOOVIN VEEL KORD selgitada paremate koolilõpetajate vastuvõtule kutsumist, sest 15. juuni «Sakala» artiklist «Kadriorgu pääsuks kullast ei piisa» jäi mulje, nagu otsustaks just presidendi kantselei, kui palju noori igast maakonnast või koolist Kadriorgu kutsutakse.

Esmalt mõned arvud. Tänavu tuleb presidendi vastuvõtule 230 gümnaasiumide ja keskkoolide lõpetajat, 30 kutsekoolide lõpetajat ning 140 kõrgkoolide lõpetajat. Tublisid õppijaid on Eestis aga mitu korda rohkem: ainuüksi gümnaasiumi kuldmedaliga ja kõrgkooli kiitusega lõpetajaid on meil aastas üle 1200.

Nii ongi paremate koolilõpetajate vastuvõtul presidendi kantselei võõrustaja rollis ega otsusta, millisest maakonnast kui palju noori kutsutakse. Seda teeb haridusministeerium koostöös kohalike haridusosakondadega, jaotades tänavu 260 kohta maakondadele ja linnadele, kes omakorda jaotavad need oma piirkonna koolide vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles