Pensionärid väärivad täiesti priid bussisõitu

Helmut Hallemaa
, Viljandi linnavalitsuse liige, Keskerakonna Viljandimaa piirkonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Hallemaa
Helmut Hallemaa Foto: Elmo Riig / Sakala

JUBA MÕNDA aega on Viljandi linnavolikogus ja -valitsuses töös olnud uus sotsiaaltoetuste maksmise kord. See sätestab linnaeelarvest sotsiaaltoetuste taotlemise, määramise ja maksmise rahvastikuregistri järgi alaliselt Viljandis elavatele kodanikele ning erandkorras ka siin ajutiselt viibivatele hättasattunud isikutele.

Nimetatud kord hõlmab kõiki linnaeelarvest antavaid sotsiaalseid toetusi. Enim kõneainet pakkunud ja ka sensitiivseim osa selles on aga eakate linnatranspordi toetus. Selle teema käsitlus meedias pole olnud alati korrektne, vähemalt mis puudutab pealkirju.

VILJANDIS KEHTIB praegugi eakate ühistranspordi toetus ehk soodustus. See sätestati linnavolikogu otsusega juba üheksakümnendatel. Majandussurutise aastatel aga toetuse saamise tingimusi kitsendati. Praegu kaetakse kuus piletite alusel kümne korra sõit või siis pool kuukaardi maksumusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles