Ühtne Mulgimaa tegevusgrupp

, Paistu vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Saar
Ene Saar Foto: Elmo Riig / Sakala

PRESIDENT Toomas Hendrik Ilves on kohtumistel mulkidega ikka ja jälle rääkinud suurest Mulgi vallast, millel oleks oluline roll paikkonna majanduslikus ja kultuurilises arendamises ning mis tugevdaks märkimisväärselt koostööd.

Halduskorralduslikult ei ole omavalitsused veel niisuguse valla loomiseks valmis ja ega selle mõistlikkuseski saa kindel olla. Küll aga oleks suurepärane võimalus astuda samm selle loomise suunas, kui kõik kohalikud ettevõtjad, kolmas sektor ja omavalitsused liituksid Mulgimaa arenduskoja Leaderi tegevusgrupiga. Koondumine ühtsesse organisatsiooni aitaks Mulgimaa kuvandit jõulisemalt kanda.

Leaderi algatusprogramm on maaelu arendamisel ning ettevõtjate, omavalitsuste ja kolmanda sektori koostöös tähtis regionaalne abivahend, sealhulgas väikeettevõtluse toetamiseks. Märkimisväärne on, et valikud, mis on paikkonna arendamisel olulised, teeb Leaderi tegevusgrupp oma strateegiat koostades ise. Otsustatakse, millisteks tegevusteks toetusi eraldatakse, kuidas jaotatakse toetusressursid väikeettevõtluse, kolmanda sektori ja omavalitsuste vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles